Rozman zadovoljen z delavnostjo in željo igralk

  Odbojkarice prve ekipe Calcit Volleyja so po turnirju v Olomoucu v minulem tednu v svoji dvorani gostile madžarsko ekipo UTE Volley iz Budimpešte. V prvi tekmi so Kamničanke v športni dvorani Stranje slavile s 4:0 (18, 22, 22, 21), dan pozneje pa je bilo 2:2 (17, 18, -17, -23). Pred turnirjem za pokal Kamnika, ki bo na sporedu 28. in 29. septembra, bodo varovanke Gregorja Rozmana gostile še Alianso.

  »Tako turnir v Olomoucu kot tekmi z Madžarkami sta prišli ob pravem času. Na teh tekmah izid tako ali tako ni v ospredju, ampak naredili smo tisto, kar smo želeli. Igra seveda še ni takšna, kot bi si jo želeli, vendar iz tekme v tekmo delujemo bolje in do 12. oktobra, ko je nas v Mariboru čaka prva tekma državnega prvenstva, ki bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo, je še dovolj časa. Tako ali tako bomo morali biti v najboljši formi aprila prihodnje leto,« je po dveh domačih tekmah z UTE Volleyjem dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Na prvi tekmi, v kateri gostjam niso oddale niza, so točke za Kamničanke, ki so igrale brez Olivere Kostić (ima težave s prstom na nogi, vendar bo prihodnji teden že začela normalno trenirati), so dosegle: Zala Zbičajnik 2, Polona Marušič 3, Špela Marušič 2, Katja Mihalinec 12, Ana Marija Vovk 16, Eva Zatković 13, Lucy Charuk 9, Manja Jerala 5 in Tina Kaker 12, igrala pa je še libero Leja Janežič.

  Tudi v drugi tekmi so kamniške odbojkarice prva dva niza prikazale zelo dobro igro, v nadaljevanju pa so nekoliko popustile, kar je zlasti izkoristila Petra Kojdova, ki je bila z 20 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme. V domači ekipi so točke dosegle: Zbičajnik 3, P. Marušič 4, Š. Marušič 1, Mihalinec 5, Vovk 15, Zatković 10, Charuk 11, Jerala 5, Kaker 16.

  »V sredo se bomo pomerili z Alianso, nato pa nas čaka domači turnir. Vse to nam bo prišlo zelo prav, saj imamo novo podajalko, s katero se mora ekipa še uigrati. Veseli me, da gre vse v pravo smer, želja in volja sta pri igralkah na visoki ravni, zadovoljen sem tudi z delavnostjo,« je še dodal Rozman.

  Na turnirju za pokal Kamnika bosta igrali še ekipi Fatum Nyiregyhaza in zagrebška Mladost.