Člani ne poznajo počitka, odigrali še dve trening tekmi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so minuli teden nadaljevali s pripravljalnimi tekmami na novo sezono. V sredo so gostovali v Kanalu in z domačim Salonitom izgubili z 1:3 (-23, 21, -27, -17), v soboto pa so v svoji dvorani premagali Ostravo s 3:0 (14, 12, 16). Pred odhodom na turnir v Novi Sad, kjer bodo od petka do nedelje nastopili na mednarodnem turnirju, jih v torek čaka še tekma s kranjsko Hišo na kolesih.

  Med tednom so varovanci Marka Brumna gostovali v Kanalu. Domačini, za katere bo v novi sezoni igral tudi nekdanji odbojkar Calcit Volleyja, Žan Novljan, ki se je po letu dni igranja v Belgiji vrnil v Slovenijo, so bili v končnicah nizov bolj zbrani, boljši so bili tudi na sprejemu in v napadu, kar jim je prineslo zmago s 3:1. V obeh ekipah so priložnost dobili vsi igralci, najbolj razpoložen je bil Matic Vrtovec iz Salonita, ki je dosegel 22 točk, za kamniško ekipo pa so točke dosegli: Maxson Pereira 15, Miha Bregar 8, Mario Koncilja 6, Milosz Hebda 9, Jan Planinc 9, Jan Brulec 1, Tine Kvas 1, Domen Kotnik 5, Andrej Štembergar Zupan 3, Luka Lazar 6 in Bor Rotar 3, igrala pa sta še Jure Lakner in libero Klemen Hribar.

  Z velikimi pričakovanji so v kamniškem taboru čakali na sobotni obračun z Ostravo, ki je bila lani tretja v češki ekstra ligi. Žal so Čehi v Kamnik prišli z drugo ekipo, tako da so imeli domači odbojkarji pravzaprav le lažji trening. Bolj izenačen je bil le dodatni četrti niz, ki so ga domačini dobili z 28:26, v prvih treh pa so bili Čehi nemočni. Z izjemo Andreja Štembergarja Zupana, ki se je v soboto poročil s svojo dolgoletno izbranko Karin, Jureta Laknerja in poškodovanega Bojana Jordanova, so tudi tokrat igrali vsi domači odbojkarji, točke pa so dosegli: Pereira 12, Bregar 10, Koncilja 5, Hebda 15, Planinc 5, Kvas 1, Kotnik, Lazar 8, Rotar 11.

  »Za sobotno tekmo lahko rečemo le to, da je šlo za lažji dopoldanski trening. Drugače je bilo v sredo v Kanalu, kjer smo imeli nekaj težav z boleznijo in poškodbami, kar se je poznalo na igri. Domačini so zasluženo prišli do zmage, čeprav bi prvi in tretji niz lahko tudi dobili, v četrtem pa nam resnično ni prav veliko uspevalo. Preprosto nismo igrali dobro, ampak to je obdobje pripravljalnih tekem, ko so nihanja še pričakovana,« je tekmi v minulem tednu ocenil kamniški trener Marko Brumen.

  Konec tedna bodo Kamničani igrali na turnirju v Novem Sadu. Ob domači Vojvodini in zagrebški Mladosti, ki sta nastopili na turnirju za pokal Kamnika, bo njihov nasprotnik še ljubljanski ACH Volley.

  V soboto je bila aktivna tudi druga kamniška ekipa, ki bo tudi v novi sezoni v pomlajeni zasedbi igrala v 2. DOL. Mladi Kamničani so na turnirju v Kranju v prvi tekmi turnirja z 2:1 premagali Ljubljano Volley, na drugi pa jih je z 2:1 premagala Brezovica.