Šentvid vmesna postaja do četrtfinala končnice državnega prvenstva

  Odbojkarice Calcit Volleyja so svojo zadnjo ligaško tekmo odigrale 20. februarja, ko so v derbiju zadnjega kroga rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale SIP Šempeter. Svojo naslednjo tekmo v domačem prvenstvu bodo imele v sredo, 10. marca, že v petek, 5. marca, pa se bodo v osmini finala pokala Slovenije doma, ob 20.30, pomerile s Šentvidom. Dan pozneje pa bodo ob 18. uri v športni dvorani Vižmarje Brod svojo tekmo osmine finala pokalnega tekmovanja odigrale tudi odbojkarice druge kamniške ekipe, ki bo gostovale pri Krimu.

  Zaključni turnir pokala Slovenije bo na sporedu od 16. do 18. aprila, dva dni pred tem pa bodo na sporedu četrtfinalni boji. Za zdaj so v četrtfinale že uvrščene ekipe ATK Grosuplje, SIP Šempeter, Formis in Luka Koper, preostale štiri ekipe bomo dobili v soboto zvečer. Pričakovati je, da bodo med njimi tudi aktualne slovenske državne prvakinje. Šentvidčanke, članice 2. DOL za ženske, so s treningi po štirimesečnem premoru lahko začele šele nedavno, pa tudi sicer je kakovost krepko na strani kamniške ekipe.

  »Res je, da Šentvid dolgo ni odigral nobene tekme, vendar gre za vstopnico v četrtfinale pokala Slovenije, zato bo treba tekmo vzeti resno in prepričan sem, da jo tudi bomo,« je na kratko prihajajočo tekmo s Šentvidčankami komentiral Gregor Rozman, ki bo v odsotnosti obolelega Aljoše Jemca do konca sezone prvi trener Kamničank.

  »Od tekme s Šempetrankami smo vso pozornost namenili treningu. Kot vedno smo tudi tokrat imeli nekaj manjših zdravstvenih težav, vendar nič posebnega. Pomembno je, da ni poškodb in da se lahko v miru pripravljamo na zaključek sezone tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju.«

  S kom bodo Kamničanke ob najverjetnejši zmagi proti Šentvidu v četrtfinalu pokala Slovenije igrale, bo znano šele po žrebu, kdo pa bo njihov nasprotnik v četrtfinalu končnice državnega prvenstva pa bo znano v soboto zvečer. Zato pa že vedo, s kom se bodo v primeru četrtfinalne zmage pomerile v polfinalu.

  »Seveda spremljamo tudi, kako se odvijajo tekme osmine finala državnega prvenstva in kako se je končala prva četrtfinalna tekma. Težko je v tem trenutku reči, ali bomo v četrtfinalu igrali s Formisom ali z Ankaranom, saj sta očitno ekipi zelo izenačeni in bo tako o napredovanju odločala njihova tretja medsebojna tekma. Me pa zmaga GEN-I Volleyja nad Grosupeljčankami ne preseneča, vendar bomo o teh tekmah razmišljali šele po naši petkovi s Šentvidom. Izkušnje govorijo, da se v športu ne sme nikoli prehitevati,« pravilno razmišlja Rozman.

  Veliko težje v osmini finala pokala Slovenije čaka kamniške princeske, ki so 1B. DOL za ženske končale na tretjem mestu. Ker je večina njihovih igralk še mladink oziroma kadetinj in bodo s svojim državnim prvenstvom najverjetneje že v kratkem nadaljevale, niso končale s treningi. Na strani krimovk so zagotovo izkušnje in večje število težkih tekem v Sportklub prvi odbojkarski ligi, v kateri bodo v četrtfinalu končnice igrale s SIP Šempetrom, vendar ne smemo pozabiti, da se v letošnjem pokalnem tekmovanju igra le ena tekma.