Kamničanke zanesljivo v četrtfinale pokala Slovenije

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmine finala pokala Slovenije v domači dvorani premagale Šentvid s 3:0 (13, 13, 17). V sredo, 10. marca, se bodo v četrtfinalu Sportklub prve odbojkarske lige pomerile z zmagovalkami dvoboja osmine finala med ekipama Formis in Ankaran. V soboto, 6. marca, bo svojo tekmo osmine finala pokala Slovenije igrala še druga ženska kamniška ekipa. Ob 18. uri bo gostovala pri Krimu.

  Calcit Volley – Šentvid  3:0 (13, 13, 17)

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc, Pogačar 2, P. Marušič 10, Š. Marušič 1, Brulec Kostić, Boisa 10, Zatković 16, Janežič (L), Charuk, Jerala 7, Radišković, Zorman 10.

  Šentvid: Orelj 3, Bajec 2, Pušnik, Jarc, Medved 1, Mavec (L), Herič 9, Kern (L), Bergant 2, Fekonja, Peklar 2, Tršan 1, Peklaj, Bajec.

  Po zmagi nad SIP Šempetrom v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige so se aktualne državne prvakinje posvetile treningu, saj je končnica pred vrati, vmesna postaja do obračuna s Formisom ali Ankaranom pa je bila tekma osmine finala pokalnega tekmovanja. Šentvidčanke, ki so šele pred kratkim spet lahko začele z normalnimi treningi, so bile proti kamniški ekipi brez pravih možnosti, Gregor Rozman, trener Kamničank, pa je priložnost ponudil svojim mlajšim igralkam.

  V prvem nizu se je v domači ekipi izkazala Anja Zorman, ki je bila zelo učinkovita v napadu, saj je dosegla šest točk, s točko manj pa je niz končala s točko manj. Do izida 7:10 so gostje, ki bodo prihodnjo soboto začele s tekmovanjem v 2. DOL zahod, še držale korak z domačo ekipo, z delnim izidom 4:0 pa so Kamničanke prišle do občutnejše prednosti. Niz je z asom končala Naja Boisa.

  S točko Eve Zatković so domače odbojkarice v drugem nizu povedle z 8:3, s tem pa je bil navkljub polminutnemu odmoru gostujočega trenerja niz že odločen. Šentvidčanke so imele veliko težav na sprejemu, do večine točk pa so prišle zahvaljujoč lastnim napakam kamniške ekipe, v kateri je Zatkovićeva nadaljevala z učinkovito igro v napadu, z osmo v drugem nizu pa je potrdila vodstvo z 2:0 v nizih.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Šentvidčanke z asom Maruše Bergant na četrti točki izid izenačile, toda po asu Boise so že zaostajale za sedem točk (5:12). V nadaljevanju niza so se domačinkam nekajkrat približale na štiri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 16:20, pred tem pa so po dveh lastnih napakah Kamničank prišle celo na minus dve točki (16:18). Toda v končnici niza so se varovanke Gregorja Rozmana spet razigrale, gostjam pa so prepustile le še točko. Zadnjo na tekmi je dosegla Zatkovićeva, ki je bila s 16 tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

  Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 14. aprila, se pravi dva dni pred polfinalnimi boji na zaključnem turnirju, finale pa bo na sporedu 17. aprila. Ob prvi ekipi Calcit Volleyja so se v četrtfinale že uvrstile ekipe ATK Grosuplje, SIP Šempeter, Formis in Luka Koper. V soboto sta ob tekmi med Krimom in drugo ekipo Calcit Volleyja na sporedu še tekmi Nova KBM Branik II – Nova KBM Branik in Aquawatt Žirovnica  GEN-I Volley.