Šempetrčanke premočne za mlade Kamničanke

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v petem krogu 1A DOL za ženske gostile SIP Šempeter, še eno ekipo z vrha prvenstvene lestvice. S 3:0 (16, 15, 13) so zmagale Šempetranke. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke gostovale v Kopru, tekma proti Luki Koper bo na sporedu v soboto, 17. novembra, ob 16.30.

  Calcit Volley II – SIP Šempeter  0:3 (-16, -15, -13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Atanasov (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley II: Krašovec 5, Špoljarič 3, Šeme (L), Lužovec 6, Javornik 1, Juhant, Ahačič, Gadža, Bošeska, Žužek, Zatković 12, Sitar 2, Jerala 2, Gojak (L), Trener: Franci Obolnar.

  SIP Šempeter: Božič 3, Praunseis 8, Podbregar, Forštnarič 5, Žnidar 12, Dolar, Vrhovnik 11, Lakše, Mazej (L), Lakovšek 13. Trener: Beno Božič.

  Varovanke Francija Obolnarja so imele v prvih štirih krogih, z izjemo tekme v Kopru proti Ankaran Hrvatinom, vse prej kot lahek žreb, pa tudi gostovanje Šempetrank v njihovi športni dvorani zagotovo sodi med težje tekme v letošnji sezoni. Tudi gostje so imele v prvih dveh krogih zahtevno delo, zato pa so v tretjem in četrtem krogu prišle do pričakovane zmage, vlogo favoritinj pa so opravičile tudi na današnji tekmi v Kamniku.

  Domače odbojkarice so hrabro začele uvodni niz in ob dobrem napadu povedle z 8:5, prvič pa so v krizo zašle po vodstvu z 10:8, ko so gostje s štirimi zaporednimi točkami prvič na tekmi prišle do vodstva (11:10). Ko je Eva Zatković poskrbela za novo vodstvo domače ekipe (14:11), ni še prav nič dišalo po tem, da bo prišlo do popolnega preobrata, toda na servis Anastazije Žnidar, ki je dosegla tudi tri ase, se je zgodilo prav to. Šempetranke so tokrat dosegle šest zaporednih točk, v končnici pa je s servisi zapretila še Nina Praunseis in pri vodstvu gostij z 22:15, je bil niz odločen. Zadnjo točko je z blokom dosegla Maja Forštnarič, Kamničanka v dresu SIP Šempetra.

  Drugi niz je bil praktično odločen že po uspešnem napadu Petre Vrhovnik, še ene Kamničanke v gostujoči ekipi, ko so domačinke zaostajale že za sedem točk (1:8). Spet so bili servisi Žnidarjeve tisti, ki so kamniškim sprejemalkam povzročali nemalo težav, z novim asom, tokrat Forštnaričeve. pa je bilo že 18:8 za gostujočo ekipo. Drugi niz je končala še ena nekdanja igralka Calcit Volleyja, Mojca Božič, ki je z blokom zaustavila Živo Javornik.

  Čeprav so tretji niz Kamničanke začele obetavno, saj so z asom Špele Lužovec povedle s 4:2, korak z gostjami pa so držale vse do izida 6:7, je bilo vsega konec na servis Jerneje Lakovšek in po treh zaporednih točkah Vrhovnikove. Na semaforju je bilo že 15:6 za SIP Šempeter, ki do konca niza ni popuščal, domači ekipi pa je prepustil le še sedem točk.

  Izjavi po tekmi

  Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Začeli smo še dobro, nato pa smo popolnoma padli na sprejemu, nato pa smo popustili še v drugih elementih igre. Preprosto nismo bili pravi, izgovorov nima smisla iskati.«

  Beno Božič, trener SIP Šempetra: »To so tekme, ki jih moramo zmagati. Na ta način tudi načrtujemo formo in pripravljamo ekipo. Za današnjo tekmo moral pohvaliti igralke, ki so resno vstopile v tekmo, saj je vse odvisno od nas. Če bi v tekmo vstopili že z najmanjšo mero podcenjevanja, bi se vse skupaj lahko zapletlo, tako pa je bilo vse lažje. Ob tem smo taktično odigrali zelo dobro tekmo, saj nimamo tako kakovostnih posameznic kot jih imajo recimo Nova KBM Branik, prva ekipa Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja.«

  Komentarji