Tudi iz Puconcev s polnim izkupičkom

  Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so tudi v petem krogu 1A. DOL za ženske vknjižile vse tri točke. Na gostovanju so premagale domačo ekipo Kema-Roto Puconci s 3:0 (18, 27, 8). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 10. novembra, na domačem igrišču gostile aktualne državne prvakinje, Novo KBM Branik, tekma se bo začela ob 17. uri.

  Kema-Roto Puconci – Calcit Volley  0:3 (-18, -27, -8)

  Puconci – Zelena športna dvorana Puconci, gledalcev 200, sodnika: Seifried (Maribor), Groznik (Orehova vas).

  Kema-Roto Puconci: Svetanič, Vinkovič 1, Škraban 12, Kerbler 1, D. Oletič 1, Vilfan 5, Pintarič 3, Šadl, Kovač 10, M. Oletič, Mikl (L), Gjergjek (L). Trener: Tin Vrabl.

  Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič 2, Š. Marušič, Mihalinec 8, Pogačar 2, Kostić 16, Janežič (L), Charuk 6, Kaker 12, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Slovenske podprvakinje so bile po štirih odigranih krogih ob vodilni ekipi GEN-I Volley in Novi KBM Braniku še edina neporažena ekipa državnega prvenstva, tako pa je ostalo tudi po petem krogu. Že v petek so Novogoričanke slavile v Ljutomeru, Mariborčanke so doma premagale Ankaran Hrvatine, medtem ko so Kamničanke do treh točk prišle na vročem terenu v Puconcih. Predvsem v drugem nizu so bile domačinke nekaj časa celo bližje zmagi, toda v končnici je le prišla do izraza večja kakovost gostujočih odbojkaric.

  V prvem nizu so Kamničanke že v začetku niza prišle do treh točk prednosti (5:8), do odločilne prednosti pa so prišle po tem, ko so se jim domačinke približale na dve točki zaostanka (12:14). Nato so gostje s štirimi zaporednimi točkami prišle do prve večje prednosti (12:18), kar je bilo ob razpoloženi Oliveri Kostić v napadu dovolj, da so prvi niz brez večjih težav dobile.

  Drugi niz so varovanke Gregorja Rozmana začele z vodstvom 3:0, vodile pa so tudi z 8:4. Nadaljevanje je bilo v znamenju domače ekipe, v kateri sta se razigrali kapetanka Iva Škraban in Nina Kovač. Z delnim izidom 12:4 so Pucončanke prišle do štirih točk prednosti (16:12), vodile so tudi še z 20:16. V razburljivi končnici so domačinke prve prišle do dveh zaključnih žog za izenačenje, obe so gostje ubranile, na koncu pa prišle tudi do zmage in vodstva z 2:0 v nizih.

  Nesrečno izgubljeni niz je popolnoma zaustavil domačo ekipo, na drugi strani so se Kamničanke le sprostile, prevladovale predvsem v bloku, s petimi se je izkazala Tina Kaker, kar jim je prineslo vodstvo s 16:6. S tem je bila tekma praktično odločena, pa tudi varovanke Tina Vrabla so se sprijaznile s porazom.

  Izjavi po tekmi
  Tin Vrabl, trener Roto-Kema Puconci: »Na današnji tekmi so dekleta znova pokazala, da lahko enakovredno igramo z vsako ekipo, če igramo, kot znamo. Ne bom dejal, da Kamničanke danes niso bile prave, ampak, da smo mi bili pravi v drugem nizu, ko smo spet bili v prednosti v končnici in ga na koncu vseeno spet dali nasprotnicam. Nerad izpostavljam sodnike, ampak ne morem preko tega, da je obrnil celotno srečanje v korist gostij. Upam, da smo se iz tega kaj naučili in nam bo šola za naslednjič.«
  Gregor Rozman, trener Calcit Volley: »Pred današnjo tekmo je bil absolutni cilj zmaga, ampak smo že od samega začetka vedeli, da ne bo lahko, ker ekipo Puconcev dobro poznamo že iz prejšnjih let in to se je lepo videlo v drugem nizu, ki smo ga s težavo v končnici dobili.«

   

   

  Komentarji