V Kamnik prihajajo Šempetranke

  Drugo žensko ekipo Calcit Volleyja v soboto čaka še ena težka preizkušnja, saj v goste prihaja SIP Šempeter, lani četrtouvrščena ekipa državnega prvenstva. Tekma petega kroga 1A. DOL za ženske bo na sporedu v soboto ob 16.30, mlade kamniške odbojkarice pa bodo potrebovale tudi podporo s tribun.

  Podobno kot Kamničanke tudi Šempetranke v prvih štirih krogih niso imele ravno najbolj ugodnega razporeda, saj so v prvih dveh krogih doma igrale proti prvi kamniški ekipi, v gosteh pa proti letos okrepljeni ekipi GEN-I Volleyja. Obe tekmi so izgubile, v naslednjih dveh pa niso izgubile niti niza, čeprav je bila v tretjem krogu na drugi strani mreže Formula Formis, ki je v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije presenetila prvo ekipo Calcit Volleyja. Sicer pa za šempetrsko ekipo igrajo tri nekdanje kamniške odbojkarice, Petra Vrhovnik, Mojca Božič in Maja Forštnarič.

  »Najbolj pomembno bo, da se osredotočimo na svojo igro in da bomo skozi vso tekmo zbrane. Predvsem ne bomo smele delati nepotrebnih napak, ves čas pa bomo morale stremeti k svoji najboljši možni predstavi. Šempeter je močan v vseh elementih igre, zato bomo morale od samega začetka ustvariti pritisk na njihov sprejem, da bi zaustavile njihov napad,« je o sobotni tekmi razmišljala Špela Lužovec, letošnja okrepitev Kamničank, ki je ob Manji Jerali in Evi Zatković edina igralka v ekipi, ki je pred začetkom letošnje sezone že imela izkušnje z igranjem v prvi ligi.

  V prejšnjem krogu so bile varovanke Francija Obolnarja v Novi Gorici, z izjemo uvodnega niza, enakovredne domači ekipi, ki velja za prvega favorita letošnjega državnega prvenstva. »Predvsem nam še manjka zbranosti v ključnih trenutkih, največkrat na servisu in sprejemu. Verjetno nam primanjkujejo tudi izkušnje, ki pa se pridobijo z leti. Naš cilj ostaja obstanek v ligi, ampak mislim, da si predvsem želimo napredka in seveda tudi, da same sebi dokažemo, da smo zmožne igrati proti višje uvrščenim ekipam,« je o ciljih dejala odbojkarica iz Kranja, kjer je tudi začela svojo športno pot, po igranju za Zgornjo Gorenjsko pa se je letos preselila v Kamnik.

  »Zame je to nova stopnička v karieri. Mislim, da sem prišla v okolje, ki dobro skrbi za razvoj mladih igralk, kjer bom imela možnost napredovanja v prvo ekipo. Zadovoljna sem, da je klub tako dobro organiziran in da je za igralke dobro poskrbljeno,« je z novo sredino zadovoljna 20-letna sprejemalka kamniške ekipe, ki na tekmah nosi obrazno masko.

  »Masko nosim zato, ker sem imela v otroštvu narobe zaceljen zlomljen nos, zato so mi ga morali zdaj ponovno operirati in poravnati. Nosim jo za zaščito proti udarcem in jo bom nosila še do konca sezone. Sicer pa me pri igri ne ovira,« je še dodala Špela Lužovec.

  Že danes bo na sporedu prva tekma petega kroga 1A. DOL za ženske, v kateri bodo Novogoričanke, ki so v četrtek slavile v Bratislavi v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge, igrale proti Ljutomerčankam. Prva kamniška ekipa bo v soboto gostovala v Puconcih, Novo KBM Branik bo doma igrala z Ankaran Hrvatini, medtem ko bo Formula Formis igrala v Kopru.

  Pari petega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 9. november: ŽOK Ljutomer – GEN-I Volley (ŠD ŠIC Ljutomer, 19.00); sobota, 10. november: Calcit Volley II – SIP Šempeter (ŠD Kamnik, 16.30), Roto-Kema Puconci – Calcit Volley (Zelena dvorana Puconci, 18.00), Nova KBM Branik – Ankaran Hrvatini (18.00), Luka Koper – Formula Formis (OŠ Koper, 19.00).

   

  Komentarji