Šempetrankam vrniti za decembrski poraz

  Odbojkarice Calcit Volleyja so med tednom v Kopru morda nekoliko težje prišle do zmage, kot so nekateri pričakovali, vendar ne gre pozabiti, da so si že pred nekaj krogi zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Toda če je bila v sredo njihova motivacija v srečanju s Koprčankami nekoliko vprašljiva, to zagotovo ne bo v soboto, 20. decembra, ko bodo ob 18. uri, gostile SIP Šempeter. Že zato, ker so jih Šempetranke do zdaj edine premagale v domačem prvenstvu.

  V prvih dveh nizih so koprske odbojkarice pošteno namučile kamniške, ki so v prvem nizu tudi morale priznati premoč domači ekipi. Že sredi drugega niza so se aktualne državne prvakinje le prebudile, v tretjem in četrtem nizu pa so imele dogajanje na igrišču popolnoma pod nadzorom.

  »Tekmo smo začele v nekoliko spremenjeni postavi, ker smo priložnost za igro dobile tudi mlajše igralke, zato smo najverjetneje prvi niz odigrale nekoliko v krču. Vendar so tudi nasprotnice pokazale zelo dobro in borbeno igro, kar jih je pripeljalo do zmage v prvem nizu, toda v nadaljevanju, ko smo se sprostile, je bila tudi naša igra veliko boljša,« se je v nekaj besedah sredine tekme dotaknila Polona Marušič, ki je bila z dvajsetimi točkami tudi najbolj učinkovita igralka svoje ekipe.

  Pred koncem rednega dela državnega prvenstva Kamničanke čaka le še tekma s SIP Šempetrom, ki jih je do zdaj edine premagale. Medtem ko kamniškim odbojkaricam sobotni derbi s Šempetrankami v rezultatskem smislu ne prinaša prav ničesar, so gostje po sredinem minimalnem porazu z Mariborčankami še v boju za drugo mesto.

  »Za Šempetranke bo to zagotovo dodatni motiv, poleg tega pa so nas decembra enkrat že presenetile. Menim, da bo tekma zanimiva in bodo o zmagovalcu odločale malenkosti. Seveda bomo naredile vse, da jim vrnemo za ta poraz, poleg tega pa je redni del prvenstva vsekakor lepše končati z zmago, kot s porazom. Sicer pa bo treba najboljšo formo pokazati v končnici. Zagotovo je dobro, da bomo imele v končnici prednost domačega igrišča, mislim pa, da bodo naše največje konkurentke prav Šempetranke in Mariborčanke, tako da je pot do ubranitve naslova še dolga,« opozarja simpatična sprejemalka. ki je s sestro dvojčico Špelo v Kamnik prišla pred tremi sezonami.

  V začetku tega tedna je bilo tudi dokončno jasno, da bo kamniške odbojkarice do konca sezone vodil Gregor Rozman, s katerim so lani tudi osvojile naslov državnih prvakinj, v letošnji pa je bil pomočnik Aljoše Jemca. Žal je Jemec svojim varovankam moral sporočiti, da se zaradi zdravstvenih težav začasno umika s trenerskega mesta.

  »Vsi si želimo, da Aljoša Jemec čim hitreje okreva in da se bo lahko vrnil na igrišče. Vendar se z Gregorjem Rozmanom zdaj že zelo dobro poznamo in nam njegov način dela ustreza, tako da to ne bi smel biti prevelik šok za ekipo in to tudi na igro ne bi smelo preveč vplivati,« je prepričana Polona Marušič, ki je bila ob poškodovani Ani Mariji Vovk do zdaj največja osmoljenka kamniške ekipe, saj je ostala brez nastopa v ligi prvakinj. Pred obema turnirjema, tako v Trevisu, kot pozneje v Nantesu je bila pozitivna na testu covida.

  »Resnično sem imela smolo s temi testi, tako da sem ostala brez izkušnje v ligi prvakinj in možnosti, da bi igrala proti najboljšim ekipam v Evropi. Vendar verjamem, da bom še dobila priložnost zaigrati v tem tekmovanju. Seveda sem vse tekme potem spremljala po televiziji in soigralkam lahko samo čestitam za prikazane igre. Velik uspeh je bil, da smo slovitemu Fenerbahčeju celo odvzeli niz, mislim pa, da bi proti Nantesu z malo boljšo igro lahko osvojile tudi še kakšen niz več, če ne celo prišle do zmage,« pa je o ligi prvakinj dejala 21-letna odbojkarica iz Kanala.