Šempetrankam vrnile za decembrski poraz

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani premagale SIP Šempeter s 3:0 (21, 18, 24). Kamničanke so tako redni del prvenstva končale na prvem mestu z vsega enim porazom, svojo prvo četrtfinalno tekmo končnice pa bodo igrale 10. marca.

  Calcit Volley – SIP Šempeter  3:0 (21, 18, 24)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnici: Juraja, Tomec.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič 1, Brulec Kostić 17, Boisa, Zatković 10, Janežič (L), Charuk 9, Jerala 5, Radišković 6, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman.

  SIP Šempeter: Rituper 3, Mo. Božič 2, Koren 5, Črnila 1, Markovič 14, Žnidar 4, Banko (L), Kotnik 3, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 2, Mazej (L). Trener: Beno Božič.

  V začetku decembra so Šempetranke v Kamniku presenetile aktualne državne prvakinje, ko so do zmage prišle v petem nizu. To je bil tudi edini poraz Kamničank, ki so si že nekaj krogov pred koncem rednega dela državnega prvenstva zagotovile prvo mesto na lestvici, navkljub temu pa so v tekmo vstopile zavzeto in z željo po zmagi. Na koncu so do nje tudi prišle, z izjemo začetnega udarca pa so bili na njihovi strani tudi vsi statistični kazalci.

  Prvi niz je bil izenačen do osme točke, ko je Nina Markovič z uspešnim napadom še zadnjič izenačila izid. V nadaljevanju so domače odbojkarice z delnim izidom 4:0, od tega je dve točki dosegla Eva Zatković, gostjam pobegnile na 13:9. Tudi po polminutnem odmoru Bena Božiča pa se Šempetrankam na manj kot tri točke zaostanke ni uspelo približati. Po točki Olivere Brulec Kostić je bilo že 20:15 za Kamničanke, v končnici pa so gostje z blokom Markovičeve prišle le na dve točki zaostanka (21:23). Vendar je bilo to tudi vse, kar jim je uspelo, kajti Zatkovićeva je z napadom poskrbela za tri zaključne žoge za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih. Domačinke so ob pomoči gostujoče lastne napake izkoristile prvo.

  S šestimi zaporednimi točkami so kamniške odbojkarice Šempetrankam pobegnile za sedem točk (9:2), razlika sedmih točk pa je bila tudi ob koncu niza. Po visokem vodstvu Kamničanke niso popuščale, niz pa je bil dokončno odločen z asom Špele Marušič, ko je bilo že 19:9 za Calcit Volley. Šempetranke so na servis Tie Koren in po bloku Lare Rituper svoj zaostanek prepolovile, toda Andjelka Radišković in Anja Zorman sta z dvema zaporednima točkama v končnici potrdili vodstvo domače ekipe z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so z asom Markovičeve in njenim učinkovitim napadom varovanke Bena Božiča povedle s 7:4, a je Radiškovićeva izid na sedmi točki izid že izenačila. Manja Jerala z blokom in Brulec Kostićeva z napadalno akcijo sta v nadaljevanju niza poskrbeli za domače vodstvo z 12:9. Šempetranke se niso predale, kajti s tremi zaporednimi točkami, dve je dosegla Korenova, so ulovile Kamničanke. Kot prve so nato do dveh točk prednosti (19:17) z blokom Radiškovićeve prišle domače odbojkarice, Nina Kotnik in razpoložena Markovićeva pa sta domačega trenerja Gregorja Rozmana prisilili k polminutnemu odmoru. SIP Šempeter je namreč povedel z 22:21, po lastni napaki Kamničank pa je prišel tudi do dveh zaključnih žog za znižanje zaostanka v nizih. Vendar so aktualne državne prvakinje obe ubranile, z blokom Brulec Kostićeve so nato same prišle do zaključne žoge za končno zmago, ki jo je Manja Jerala po uspešno odigranem prvem tempu tudi izkoristila.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Naš cilj je bil, da redni del državnega prvenstva končamo z zmago, kajti tudi od tega je odvisno, s kakšno energijo in občutki bomo šli v končnico. Zato sem vesel, da smo tudi v tretjem nizu, ko smo bili v zaostanku že za dve točki, končnico odigrali dobro in prišli do zmage. Do končnice je zdaj dovolj časa, da se v miru pripravimo nanjo, pozdravimo mikro poškodbe in se regenerimo.«