Calcit Volley v osmini pokala Slovenije s štirimi ekipami

    Tudi v pokalu Slovenije bo Calcit Volley nekaj posebnega, saj bo imel v osmini finala kar štiri svoje ekipe. Ob obeh prvih ekipah, ki sta v osmino finala uvrščeni neposredno, sta se vanj uvrstili tudi obe drugi ekipi, varovanke Tjaše Gadža so v četrtem krogu slavile v Krškem, varovanci Gašperja Ribiča pa so v izenačeni tekmi doma premagali Žužemberčane.

    Kamniške princeske, ki so redni del 1B. DOL za ženske končale na prvem mestu in bodo v soboto zeleno skupino začele z maksimalnimi devetimi točkami, v prvem krogu bodo v soboto, ob 15. uri, v dvorani OŠ Stranje gostile Visit Braslovče, so pričakovano slavile v Krškem. Domačo ekipo, ki igra v 2. DOL za ženske – zahod, so premagale s 3:0 (17, 12, 13).

    »Odigrali smo ravno toliko, kolikor je bilo potrebno za zmago. Zdaj se osredotočamo na tekme zelene skupine, ki bodo še bolj zahtevne kot v 1B. DOL, saj bomo igrali tudi proti dvema ekipama iz 1A. lige,« je po tekmi v Krškem dejala Tjaša Gadža, ki odlično vodi svoje varovanke, ki bodo februarja prihodnje leto v osmini finala gostile Ankaran.

    Težjo pot do osmine finala so imeli člani druge kamniške ekipe, ki so se doma pomerili s KekoOpremo Žužemberk, ki je v 1B. DOL za moške eno mesto za njimi, na šestem mestu, in ima tudi še možnosti, da se po sobotnem zadnjem krogu uvrsti v zeleno skupino. Žužemberčani so le točko za Črnučani, ki so trenutno četrti in na mestu, ki vodi v zeleno skupino, 21 točk pa ima na petem mestu tudi Calcit Volley II. Uvertura za sobotni ligaški obračun je po tekmi, polni preobratov s 3:2 (22, -19, -16, 21, 8) pripadla Ribičevi četi, ki bo februarja nadaljevala pokalno tekmovanje v osmini finala.