Še korak bližje tretjemu mestu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 16. kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje premagala Logatec s 3:0 (17, 19, 14). Že v sredo, 17. februarja, se bodo prav tako v Stranjah pomerile s kranjskim Triglavom. Tekma se bo začela ob 19. uri.

  Calcit Volley II – Logatec  3:0 (17, 19, 14)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnici: Hodžič, Rozman.

  Calcit Volley II: Krašovec 15, Topič, Stupar 3, Lužovec 7, Javornik 16, Povh 4, Žužek 4, Kraševec 4, Žvegla, Andrejič, T. Gojak (L), A. Gojak (L). Trenerka: Katarina Vraber.

  Logatec: Marič 9, Ravnik 8, Baretič, Hribrljan, Milič 2, Koželj 6, Mole (L), Mesar, Pleteršek, Klavžar 7, Šuštaršič, Kadunc (L), Nagode. Trener: Saša Đurić.

  Varovanke Katarine Vraber so tudi proti Logatčankam nadaljevale svoj zmagoviti niz, ki so ga začele po porazu z Ljutomerom, s katerim so sicer izgubile vse možnosti, da bi se še vmešale v boj za drugo mesto. Toda tudi tretje je dovolj mamljivo za mlade kamniške odbojkarice, ki so proti Logatčankam igrale brez »zimske« okrepitve Mile Šiftar, že nekaj časa nazaj pa se je k prvi ekipi preselila Anja Zorman. Na drugi strani so bile zelo oslabljene tudi Logatčanke, ki so v Stranje prišle brez svoje najbolj učinkovite igralke Asje Šen.

  Začetek tekem z logaško ekipo je bil za kamniško zelo uspešen, saj so na servis Lane Žužek, ki je dosegla tudi dva asa, povedla s 4:0, v še večjih težavah pa so bile po uspešnem napadu Zale Krašovec in zaostanku šestih točk (4:10). Tudi po polminutnem odmoru Saše Đurića so Kamničanke prevladovale na igrišču, ki so že po tretjem asu Žužkove, vodile s 17:8. S tem je bil niz odločen, vodstvo z 1:0 v nizih za kamniško ekipo pa je potrdila Alexandra Stupar.

  Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, z vodstvom Kamničank z 10:4, ko je bila dvakrat zaporedoma v napadu uspešna Živa Javornik. Logatčanke so imele še naprej težave na sprejemu, posledično tudi v napadu, po novih dveh zaporednih točkah, tokrat Zale Krašovec, pa je domača ekipa v končnico vstopila z vodstvom 20:14. Z dvema asoma Lare Koželj so gostje svoj zaostanek še znižale na štiri točke (18:22), vendar do napete končnice ni prišlo, saj je Nika Kraševec izkoristila že prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so se Logatčanke hitro sprijaznile s porazom, saj so Kamničanke po novih dveh asih, tudi tokrat Zale Krašovec, prišle do sedmih točk prednosti (11:4). Visoko vodstvo pa ni uspavalo domačih odbojkaric, ki so nadaljevale enako zavzeto igro, predvsem se je razigrala Javornikova, ki je z dvema zaporednima napadoma tudi končala tekmo.