Tudi v Novi Gorici do vseh treh točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi v tekmi 20. kroga prišle do zanesljive zmage, saj so v Novi Gorici s 3:1 (14, -18, 19, 18) premagale GEN-I Volley. V sredo, 17. februarja, Kamničanke ob 18. uri v Kopru čaka zaostala tekma 16. kroga z domačo Luko Koper, prihodnjo soboto, 20. februarja, pa bodo v svoji dvorani v zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva ob 19. uri gostile SIP Šempeter.

  GEN-I Volley – Calcit Volley   1:3 (-14, 18, -19, -18)

  GEN-I Volley: Grbac 5, Damjanović, Karnel (L), Leban 12, Kovačič, Goršek 6, Forštnarič 3, Đukić 5, Sillah 17, Blažič (L), Gubaš, Žigon, Kranjc. Trener: Miodrag Mijatović.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 5, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič 3, Brulec Kostić 10, Boisa 3, Zatković 14, Janežič (L), Charuk 4, Jerala 1, Radišković 14. Trener: Gregor Rozman.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so v Novi Gorici resda izgubile drugi niz, vendar njihova zmaga vseeno ni bila vprašljiva. Čeprav z igro niso ravno navdušile, so igrale dovolj dobro, da so si že pred zaključkom preostalih treh nizov priigrale dovolj visoko prednost za mirno končnico. Do konca rednega dela državnega prvenstva jih tako čakata še dve tekmi, v sredo s Koprčankami v gosteh in prihodnjo soboto s Šempetrankami, ki so jih do zdaj edine premagale.

  Uvodni niz je bil praktično odločen že po sedmih zaporednih točkah Kamničank, ki so izkoristile težave domače ekipe na sprejemu in povedle z 9:2. Tudi po visokem vodstvu se vodilna ekipa državnega prvenstva ni zaustavila, Novogoričanke pa na manj kot pet točk zaostanka, 8:13, niso prišle. Po dveh zaporednih asih Andjelke Radišković je bilo že 16:8 za Calcit Volley. Tudi v končnici so kamniške odbojkarice še naprej »pritiskale« z začetnim udarcem, niz pa se je končal s prvo zaključno žogo mlade Naje Boise.

  Zato pa je bil veliko bolj izenačen drugi niz. Začetni udarec Kamničank ni bil več tako zanesljiv kot v uvodnem nizu, več težav so imele tudi na sprejemu, tako da je pri zaostanku treh točk (4:7), Gregor Rozman vzel prvi polminutni odmor. Toda tudi po njem je domača ekipa ohranila vodstvo, po uspešnem napadu nadarjene Selene Leban je prišla celo do štirih točk prednosti (12:8). Štiri točke prednosti, 16:12, so imele Novogoričanke po novem uspešnem napadu Lebanove, zato je Rozman posegel še po drugem polminutnem odmoru. Izenačenju v nizih so se domače odbojkarice še bolj približale po dveh zaporednih točkah Fatoumatte Silah in vodstvu z 20:14. Visoke prednosti domače odbojkarice niso zapravile, še več, Sara Đukić je z blokom izkoristila že prvo zaključno žogo.

  Tudi v tretjem nizu so bile Novogoričanke tiste, ki so bile v prednosti. Z asom Forštnaričeve so povedle s 7:4, tri točke prednosti pa so imele še po napaki gostij pri izidu 12:9. Toda Kamničanke so izid na 12. točki že izenačile, z asom Radiškovićeve pa po začetnih 3:1 spet prišle do vodstva (14:13), ki ga niso več izpustile iz rok. Po napadu Radiškovićeve so domačinkam pobegnile za štiri točke (21:17), v končnici pa sta Olivera Brulec Kostić in Lucy Charuk potrdili vodstvo z 2:1 v nizih.

  Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem sta se ekipi so 16. točke menjavali v vodstvu, toda čeprav so prve do dveh točk prednosti domačinke, ko je bila v napadu uspešna Đukićeva, se je prvi za polminutni odmor odločil domači trener Miodrag Stojaković. Radiškovićeva je z asom izid na 16. točki izenačila, po njenem novem asu in zaostanku dveh točk (16:18) pa je Stojaković vzel polminutni odmor. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti po novem asu kamniške sprejemalke, je pri izidu 20:16 novogoriški trener vzel še drugi polminutni odmor. Toda po napaki Novogoričank so gostje dosegle še eno točko, prednost petih točk pa so brez težav ohranile do konca. Do novih treh točk so Kamničanke prišle po bloku Špele Marušič.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Čeprav smo si tudi nocoj želeli do treh točk priti brez izgubljenega niza, pa igralkam nimam česa očitati, saj so dale od sebe toliko, kot so v tem trenutku sposobne. Glede na trenutno stanje v ekipi, ko imamo kar nekaj mikro poškodb, okrepili pa smo tudi trenažni proces, je bila prikazana igra še kar solidna. Čakata nas še tekmi v Kopru in nato doma s Šempetrankami, nato pa sledi manjši premor, ki nam bo prišel zelo prav, da nekoliko osvežimo ekipo in dvignemo svojo igro na višjo raven.«