Še en dober odgovor po porazu v Ligi prvakinj

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (15, 18, 18). V prihodnjem krogu bodo v torek, 12. decembra, ob 20.30, igrale v gosteh proti ekipi SIP Šempeter.

  Calcit Volley – GEN-I Volley  3:0 (15, 18, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Groznik, Kern.

  Calcit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 12, Šen 14, Najdič 7, Hutinski 10, Boisa, Pucelj 15, Čižman 3, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  GEN-I Volley: Koren 4, San. Damjanović, Vulić (L), Aščerić, Godec 11, Blažič 4, Saš. Damjanović, Makuc, Mazej (L), Mohorič 7, Žigon 2, Podbršček. Trener: Vasja Samec Lipicer.

  Kamniške odbojkarice so med tednom po zapravljeni priložnosti v prvem nizu, ko so vodile že s 17:9, v četrtem krogu Lige prvakinj v gosteh izgubile s poljsko ekipo Grot Budowlani Lodž. Na ta poraz so morale hitro pozabiti, kajti v derbiju dvanajstega kroga domačega prvenstva so se pomerile z lanskoletnimi finalistkami državnega prvenstva, Novogoričankami. V Novi Gorici so se s 3:1 zmage veselile Kamničanke, ki pa so v tej tekmi izgubile svoj prvi niz v letošnjem državnem prvenstvu, v drugem in četrtem pa so se morale za zmago zelo potruditi.

  Po uspešnem napadu Asje Šen so Kamničanke na začetku uvodnega niza povedle s 6:2, vendar so se jim gostje z blokom Pie Blažič hitro približale na točko zaostanka (5:6), toda po točki Maše Pucelj in dveh lastnih napakah Novogoričank je bilo spet plus štiri za Calcit Volley (10:6). Za novo najvišje vodstvo Kamničank in drugi polminutni odmor novogoriške ekipe je poskrbela Pucljeva, saj so domače odbojkarice vodile že s 14:9. Tudi po njem se domača ekipa ni zaustavila, do novih točk sta na servis Andjelke Radišković prišli Šenova n Pucljeva, prednosti sedmih točk pa ni več izpustila iz rok. Niz se je končal z blokom Radiškovićeve.

  Visoka zmaga v uvodnem nizu je v začetku drugega uspavala domačo ekipo, ki je po bloku Polone Frelih zaostajala za tri točke (6:9). Zaostanek je le prebudil Kamničanke, ki so z blokom Sare Hutinski in asom Sare Najdič izid na deveti točki izenačile, zato je Vasja Samec posegel po polminutnem odmoru. Tudi po njem so domače odbojkarice nadaljevale boljšo igro in s tremi zaporednimi asi Radiškoviće prišle do štirih točk prednosti (14:10). V novih težavah so se Novogoričanke znašle na servis Hutinskijeve, saj so Kamničanke po novi točki Šenove pobegnile že za sedem točk (18:11). Vendar to domači ekipi še ni zagotavljalo mirne končnice, kajti gostje so na servis Žane Godec dosegle tri zaporedne točke, zadnjo Pia Blažič, in prišle le na tri točke zaostanka (16:19). Njihovo serijo zaporednih točk je prekinila Pucljeva, v končnici pa so varovanke Bruna Najdiča prišle še do ene zanesljive zmage, ki jo je z dvema asoma potrdila Sara Najdič.

  V začetku tretjega niza je Radiškovićeva s svojimi servisi spet povzročila nekaj težav gostujočim sprejemalkam, kar je Kamničankam prineslo vodstvo s 4:1, toda po asu Godčeve so do vodstva s 6:5 prišle Novogoričanke. Že na šesti točki je Šenova izenačila, po bloku Neje Čižman so domačinke spet povedle in po točki Najdičeve vodile z 9:6. Z novim asom, tokrat Pucljeve, je bilo 11:7 za Calcit Volley, a tudi to ni bilo dovolj za mirno nadaljevanje tekme, kajti po asu Blažičeve je bilo le še 12:11 za domačo ekipo, ki še enkrat več preobrata ni dovolila. Na servis Najdičeve so dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo z blokom Hutinski, za vodstvo s 16:11. S tremi zaporednimi točkami Šenove je bil odpor novogoriške ekipe dokončno strt, saj je zaostajala že za sedem točk (13:20). Tako kot drugi niz, je tudi tretjega, s tem pa tekmo, z asom končala Najdičeva. Njenim petim, skupaj pa enajstim asom Kamničank. Štiri so dosegle gostje, ki so bile pri šestih blokih, domačinke pa so jih skupaj dosegle enajst. Pet Hutinski.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Po tem potovanju, ki smo ga imeli iz Lodža, in nekaj slabše odigrani tekmi v Ligi prvakinj, je bila nocojšnja tekma za nas težka. Če k temu dodamo, da že 14 dni ne moremo normalno trenirati, ne bom sicer dejal, da sem s strahom pričakoval obračun z Novogoričankami, ampak priznam, da sem bil pripravljen na vse možne izide. Po tekmi lahko rečem, da so bile dekleta od prve točke naprej zbrane, osredotočene, ob tem pa so se zavedale, da bodo morale vsako točko oddelati na polno, če bodo želele zmagati. Izid vsega tega je bila na pogled sicer gladka zmaga, vendar je vsaka od deklet dala svoj maksimum. Moram jim čestitati za pristop, borbo, razmišljanje in za vse, kar so prikazale.«