Kranj se ni ponovil, Kamničani še naprej prvi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (29, 16, 21). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 16. decembra, gostili Alpacem Kanal. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad  3:0 (29, 16, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern, Groznik.

  Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 9, Lazar, Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 6, Mitrašinović 19, Brunet 4, Oman, Bakonji 4, Pavlović 9. Trener: Mladen Kašić.

  Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 10, Šormaz 18, Drvarič 2, Suhadolnik 5, Legen, Bedrač, 2 Novak (L), Mirković 6. Trener: Dejan Fujs.

  Med tednom so kamniški odbojkarji na turnirju srednjeevropske lige v Osijeku zabeležili dve zmagi, vendar je po njem Mladen Kašić opozoril, da je bilo tako tudi na prvem turnirju, ki je bil v Kamniku, nato pa so njegovi varovanci v Kranju izgubili svojo do zdaj edino tekmo v državnem prvenstvu. V prvi medsebojni v Murski Soboti so Kamničani slavili brez izgubljenega niza, toda tokrat so Sobočane gostili brez dveh takrat pomembnih igralcev, poškodovanega Črtomirja Bošnjaka in »pobeglega« Nika Mujanovića.

  Domači odbojkarji so do šeste točke držali korak z gosti, ki so ob boljšem servisu in napadu prišli do petih točk prednosti (16:11), s petimi točkami pa so vodili tudi še pri izidu 17:12. Preobrat domače ekipe se je začel na servis Uroša Nikolića, ko se je gostom približala na dve točki zaostanka (15:17). Sobočani so še enkrat prišli do nekoliko konkretnejše prednosti (19:15), toda tudi zahvaljujoč njihovim številnim lastnim napakam so Kamničani izid na 21. točki izenačili, z napadom Nikolića pa povedli (22:21). Prav tako so tudi prvi prišli do zaključne žoge, imeli nato še dve, do dveh so prišli tudi gostje, največ zaslug za to je imel Nenad Šormaz. Kamničani so izkoristili šele peto zaključno žogo, ki jo je priboril Tomislav Mitrašinović, izkoristil pa Jure Okroglič.

  Tudi drugi niz so bolje začeli soboški odbojkarji, ki so povedli z 2:0 in vodili s 7:5. Kamničani so izid na osmi točki izenačili, ob dobri reakciji Dina Vinkoviča pa so prvič prišli do vodstva (9:8), ki ga niso več izpustili iz rok. Na servis Uroša Pavlovića, ki je, tako kot Vinkovič, svojo odbojkarsko pot začel v Murski Soboti, in njegovim asom, je bilo že 14:10 za Calcit Volley. Da ne bi prišlo do še ene razburljive končnice, je tudi s svojimi servisi poskrbel Bernard Bakonji, z novim uspešnim napadom pa nato še Mitrašinović. Vodstvo z 21:14 so kamniški odbojkarji do konca niza le še povečali, imel tudi deset zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, ki ga je potrdil danes razigrani Mitrašinović.

  V tretjem nizu je gostujoči trener Dejan Fujs zelo zgodaj vzel polminutni odmor, že takoj na začetku, ko je dober servis Vinkoviča izkoristil Okroglič in so Kamničani povedli s 4:1. Polminutni odmor se je Sobočanom obrestoval, saj so na servis Leonarda Doda izid izenačili, s točko Vida Suhadolnika povedli s 5:4, z asom Šormaza pa z 8:6. Po lastni napaki so Kamničani zaostajali že za tri točke (8:11), zato se je za polminutni odmor tokrat odločil Mladen Kašić, toda v še večjih težav so bili Kamničani po njihovi novi lastni napaki in zaostanku petih točk (13:8). Vendar ne za dolgo, kajti na servis Bakonjija in po njegovem asu so izenačili na 13:13, z dvema blokoma Mitrašinovića pa so domači odbojkarji povedli s 15:13. S točko Nikolića je domača ekipa prišla do treh točk prednosti (18:15), toda to domači ekipi še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme. Gostje so se preko Šormaza hitro približali na točko zaostanka (17:18), spet pa je bil Bakonji tisti, ki je z asom Kamničane pripeljal do treh točk prednosti, Vinkovič v naslednjem napadu pa do štirih zaključnih žog za enajsto zmago v sezoni. Domačini so izkoristili drugo, ko je zmago potrdil njihov kapetan, Pavlović.

  Izjava po tekmi

  Mladen Kašić, trener Calcit Volley: »Spet se je ponovilo nekaj podobnega kot pred tekmo s Triglavom, ko po dveh tekmah v srednjeevropski ligi v prvem nizu nismo bili pravi. Energija ni bila dobra, delali smo kolektivne napake, bili smo premalo homogeni, skratka, zgodilo se nam je vse, kar prinaša utrujenost. Na srečo smo prvi niz dobili, sicer bi lahko bili v težavah. Po osvojenem uvodnem nizu je bilo vse skupaj veliko lažje, s tem, da je vstop Bakonjija in Mitrašinovića prinesel pozitivne stvari. Oba sta bila med najbolj zaslužnimi za končni uspeh. Zdaj sta pred fanti dva prosta dneva, dobro pa je, da bomo do konca leta igrali le še dve tekmi in to obe v soboto, tako da bomo imeli med njima dovolj časa, da se v miru pripravljamo nanju.«