Še drugič zapored do zmage v petem nizu

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je tudi v tretji zaporedni tekmi 2. DOL na domačem igrišču igrala pet nizov. Po porazu v 11. krogu proti Špan Brezovici in zmagi v prejšnjem krogu proti KekoOpremi Žužemberku, so v soboto s 3:2 (17, 21, -19, -23, 11) premagali še Fužinar SijMetal Ravne. Z 21 točkami so na petem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu, 9. februarja, pa jih čaka gostovanje v Šempetru v Savinjski dolini.

  Kamniški odbojkarji so v prvih dveh nizih proti nekdanjimi državnim prvakom prikazali zelo dobro igro, čeprav so igrali brez Luke Lazarja, ki bo do konca sezone igral za prvo ekipo Calcit Volleyjja. Težave so se pojavile v tretjem nizu, ko jim je popustila zbranost na sprejemu, zato so se seveda pojavile še težave v napadu, kar so Ravenčani izkoristili, z malce več zbranosti pa so slavili tudi v četrtem nizu. V tie-breaku so domači odbojkarji spet prišli do svoje igre, na menjavo strani odšli z vodstvom z 8:5, kar jim je zadostovalo za sedmo zmago v letošnji sezoni.

  »V nadaljevanju sezone bomo igrali brez Luke Lazarja, ki je okrepil našo prvo ekipo. Za nas bo to hendikep, vendar smo vsi skupaj veseli zanj, da se bo lahko dokazoval na najvišji ravni. Tudi Teo Podobnik in Bor Jese Rotar sta z eno nogo že tam in tudi onadva si zaslužita to možnost, kar dokazujeta na mednarodnih tekmah, ko dobita priložnost. Lazarja je na tekmi z Ravenčani uspešno nadomestil Miha Grahek in čeprav smo izgubili enega od nosilcev igre, je to možnost, da dobijo več priložnosti tudi drugi. Do konca sezone je še kar nekaj tekem in upam, da bodo fantje vse do zadnje tekme pokazali tako voljo in željo po zmagi, kot so jo pokazali na vseh treh tekmah v tem letu. Pokazali smo, da smo v psihološkem smislu močna ekipa, ki tudi v težkih trenutkih ne popusti in se zna vrniti v igro ter na koncu zmagati. Za zadnje tri tekme si prav vsi fantje zaslužijo pohvale in čestitke,« je svoje varovance upravičeno pohvali trener Samo Belavič Pučnik.

  Za Calcit Volley II so igrali: Teo Podobnik, Jernej Smrekar, Tine Makovec, Blaž Marušič, Kristjan Krt, Rok Forštnarič, Matija Lakner, Miha Grahek, Marko Medved, Urban Blaževič.

  V 2. DOL vodi GEN-I Volley, ki ima 38 točk in je z eno nogo že na pragu prve lige, na drugem mestu je z devetimi točkami manj Pro Volley, tretje mesto pa si delita SIP Šempeter in SiPlayer Fram s 24 točkami. Kamničani so, kot smo že omenili na petem mestu, isto število točk ima tudi KekoOprema Žužemberk.

   

   

   

  Komentarji