Calcitovke v Italijo brez bele zastave

  Odbojkarice Calcit Volleyja so se, podobno kot kamniška moška ekipa, po petih letih spet uvrstile v četrtfinale pokala Challenge. V njem se bodo pomerile z italijansko ekipo Saugella Monza, ki bo tudi gostitelj njihovega prvega obračuna. Ta se bo začel v torek ob 19. uri. Čeprav je trenutno petouvrščena ekipa italijanske Serie A favorit v tem dvoboju, se slovenske pokalne zmagovalke v Italijo ne odpravljajo z belo zastavo. Povratna tekma bo na sporedu prihodnji torek ob 17. uri v Kamniku.

  Zadnja tekma pred odhodom v Italijo je bila za kamniško prvo žensko ekipo uspešna, saj je za zmago proti Roto-Kemi Puconcem potrebovala le eno uro. Ob tem je Gregor Rozman že sredi prvega niza iz igre potegnil nekatere nosilke igre in če je soditi po tej tekmi, je sredin poraz v srednjeevropski ligi proti Olomoucu, s katerim so izgubile vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, hitro pozabljen.

  »Čeprav smo si želeli zmagati že v sredo, se nam žal ni izšlo. Ekipa še ni bila v takšni fazi, da bi lahko pričakovali boljšo igro, pomembno pa je, da ta poraz ni pustil večjih posledic, kajti v tem in naslednjem tednu so pred nami veliko pomembnejše tekme. Proti Pucončankam so se dekleta držale dogovora pred tekmo in ko se je sredi prvega niza pokazala priložnost, da določene igralke prihranim za gostovanje v Italiji, sem jo izkoristil. Pohvaliti moram celotno ekipo, ki je kljub kakovostni razliki ohranila zbranost in tekmo odigrala na visoki ravni,« je bil z generalko svoje ekipe pred tekmo v Monzi zadovoljen Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Slovenske pokalne zmagovalke so v obdobju, ko si bodo pomembne tekme sledile ena za drugo. Prva bo na sporedu v torek v Monzi, v petek bo sledila še pomembnejša v Mariboru, ko se bodo v domačem prvenstvu pomerile z Novo KBM Branikom, nato bo prihodnjo sredo še povratna tekma z Italijankami. Do konca rednega dela državnega prvenstva jih čaka še nekoliko »lažja« tekma z Ankaran Hrvatini, potem pa še vedno neugodna Formula Formis in trenutno vodilna ekipa prvenstvene lestvice GEN-I Volley.

  »Takoj po novem letu smo se začeli pripravljati na tekme, ki so pred nami. Prva je torej v torek v Monzi, potem je na sporedu še derbi z Mariborčankami. Veseli me, da smo v soboto potrdili, da so dekleta dobro pripravljena in da dobro delujejo, zato verjamem, da bomo že v Monzi prikazali dobro igro, še bolj pomembno bo, da bomo še boljši potem v petek. Vendar bomo o Mariborčankah začeli razmišljati šele po torkovi tekmi. Naš cilj je, da v Italiji prikažemo dobro igro, in če bo to možno, zakaj ne bi v dveh tekmah premagali italijanske ekipe,« se sprašuje Rozman, ki se seveda zaveda, da bo to vse prej kot lahka naloga. Res pa je, da je bila tudi nemška ekipa Ladies in Black v vlogi favorita.

  »V Italijo ne gremo po nagrado za naše dobre predstave v pokalu Challenge, prav tako ne gremo na izlet ali na nekakšno revijalno tekmo. Skušali bomo nuditi čim boljši odpor Italijankam in, če se bo pokazala priložnost, tudi zmagati. Seveda se zavedamo, kako kakovostno ekipo ima Monza, ki resda ne sodi v čisti vrh italijanske ženske odbojke, kjer so Novara, Scandicci in Conegliano. V njihovi ekipi je ameriška podajalka Danielle Hanckock, njena rojakinja Rachel Adams, ki igra na mestu blokerke, odlična italijanska korektorica Serena Ortolani ter izredno kakovosten sprejemalski par Edina Begić iz BiH in Nemka Hanna Orthmann ter libero Chiara Arcangeli, ki so tudi nosilke igre,« je italijansko ekipo, ki jo vodi nekdanji španski reprezentant Miguel Angel Falasca Fernander, predstavil Rozman.

  Pred tednom dni so odbojkarji Calcit Volleyja v Monzi prišli do niza, vendar ne gre za isto ekipo, kot je Saugella, čeprav tudi Vero Volley igra v dvorani Candy Arena Monza. Sodnika torkove tekme bosta Petar Harizanov iz Bolgarije in Španec Angel Romero Martinez.

  Komentarji