Še drugič v treh dneh boljše od Pucončank

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 13. kroga 1B. DOL za ženske v gosteh premagala ekipo Murexin-Kema Puconci s 3:0 (17, 14, 21). Kamničanke so še naprej na tretjem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu, v soboto, 30. januarja, pa bodo ob 16.30, v dvorani OŠ Stranje, gostile ekipo Weiler Volley Zreče.

  Murexin-Kema Puconci – Calcit Volley II  0:3 (-17, -14, -21)

  Puconci – Zelena dvorana Puconci, brez gledalcev, sodnika; Mesarič, Gruškovnjak.

  Murexin-Kema Puconci: Rakar 1, N. Škraban 5, I. Škraban 15, Malok, Küplen, Šadl, Sužnik (L), Matis 3, Novak (L), Lang, Vilfan 6, Gričnik, Pušnik 4. Trener: Renato Perša.

  Calcit Volley: Krašovec 5, Topič, Stupar, Lužovec 12, Javornik 12, Šiftar 5, Povh 7, Zorman 9, Žužek, Žvegla, Andrejič, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec. Trenerka: Katarina Vraber.

  V sredo so Kamničanke v zaostali tekmi četrtega kroga po dveh izenačenih uvodnih nizih v tretjem popolnoma nadigrale Pucončanke in se veselile svoje sedme zmage v sezoni. Le tri dni pozneje sta se ekipi ponovno pomerili, le da v Puconcih, tudi tokrat so se zmage veselile varovanke Katarine Vraber in tudi tokrat brez izgubljenega niza.

  Čeprav so v prvi niz bolje vstopile domače odbojkarice, ki so po zaslugi Ive Škrabar povedle s 6:3, so na servis svoje kapetanke Špele Lužovec gostje dosegle pet zaporednih točk za vodstvo z 8:6. Z novo serijo uspešnih napadov, predvsem to velja za Živo Javornik in Špelo Lužovec, so Kamničanke pobegnile za pet točk (12:7), po napadu Veronike Povh pa za šest (15:9). Do konca niza so bile kamniške odbojkarice dovolj zbrane, izkoristile pa so že kar svojo prvo zaključno žogo.

  V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni le do pete točke, po uspešnem napadu Zale Krašovec pa so gostje povedle z 9:5. Kamniška sprejemalka je bila najbolj zaslužna tudi za plus pet Calcit Volleyja (11:6), niz pa je bil odločen po kar štirih lastnih napakah domače ekipe in napadu Mije Šiftar, ko je bil že 21:12 za gostujočo ekipo. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Veronika Povh.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Kamničanke z asom Žive Javornik sicer povedle z 8:3, vendar so Pucončanke izid na 15. točki izenačile. Čeprav so nato gostje še enkrat prišle do nekoliko občutnejše prednosti (20:16), so se domače odbojkarice po zaslugi Ive Škraban še enkrat približale na točko zaostanka (20:21). Toda Kamničanke so ostale zbrane, s tremi zaporednimi točkami so prišle do štirih zaključnih žog za končno zmago, drugo je izkoristila Javornikova.