Še drugi zaporedni domači poraz

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja so v zaostali tekmi tretjega kroga 1B. DOL za ženske v domači dvorani v Stranjah morala priznati premoč Ljutomera, ki je slavil s 3:0 (21, 19, 16). Kamničanke bodo v soboto, 5. decembra, ob 17. uri, gostovale v Kranju pri Triglavu.

  Calcit Volley – Ljutomer  0:3 (-21, -19, -16)

  Stranje- Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Vrenko, Strmčnik.

  Calcit Volley: Krašovec 4, Stupar, Lužovec 12, Javornik 10, Zorman 6, Žužek 3, Žvegla, Andrejič, Sitar 4, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 2. Trenerka: Katarina Vraber.

  Ljutomer: Makoter, Kutnjak 1, Petek 9, Stavbar 1, Pintarič 9, Sakovič 10, Kolmanič 18, Rakuša (L), Mikl (L). Trener: Bojan Novak.

  V soboto so kamniške princeske v derbiju osmega kroga izgubile s Formisom, kar je bil njihov prvi poraz v letošnji sezoni, tri dni pozneje pa so praznih rok ostale tudi proti Ljutomeru, ki je do obračuna v Stranjah prav tako izgubil le enkrat. Po tekmi so bili veliko boljše volje v gostujočem taboru, saj domači ekipi ni prepustil niti niza. Čeprav so bile domače odbojkarice boljše v bloku, v tem elementu igre so dosegle deset točk, Ljutomerčanke le dve, zmaga varovank Bojana Novaka, delno z izjemo uvodnega niza, niti enkrat ni bila vprašljiva.

  V izenačenem prvem nizu so pred vstopom v končnico niza gostujoče odbojkarice domačinkam pobegnile za štiri točke (17:13). Živa Javornik je svojo ekipo še pripeljala do dveh točk zaostanka (17:19), toda po novih dveh asih Adele Pintarič, je bilo njihovih upov po preobratu konec. Niz je končala Kolmaničeva.

  V drugem nizu so Kamničanke vodile le z uvodnih 1:0, s tremi zaporednimi pa so jih Ljutomerčanke pobegnile na 3:1, vodstva pa niso več izpustile iz rok. Domačinke so jim bile najbližje pri izidu 13:14, toda po dveh zaporednih točkah Sare Sakovič za gostujoče vodstvo s 17:13, je bilo naleta Kamničank konec. Tudi v tretjem nizu kamniški ekipi ni prav veliko uspevalo, v napadu so bile premalo prodorne, Ljutomerčanke so bile boljše tudi na sprejemu, tako da so zasluženo prišle do novih treh točk, s katerimi so vsaj začasno prevzele vodstvo na prvenstveni lestvici.