V Kanalu za potrditev drugega mesta

  V sredo so odbojkarji Calcit Volleyja doživel hladen tuš v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige, ko so morali priznati premoč Mladosti iz Zagreba, toda za kamniško ekipo bo veliko pomembnejši sobotni obračun v 15. krogu 1. DOL za moške. Ob 19. uri se bodo v športni dvorani Kanal pomerili z domačim Salonit Anhovem, z morebitno zmago pa bi naredili velik korak proti končnemu drugemu mestu rednega dela državnega prvenstva.

  Po sredinem porazu z Zagrebčani v srednjeevropski ligi kamniški trener Aleš Hribar ni skrival nezadovoljstva nad igro svojih varovancev. Na zadovoljivi ravni so igrali le v prvem nizu, v preostalih treh pa njihova igra ni sledila nasprotniku, zaskrbljujočih pa je bilo tudi kar 26 prejetih blokov ali skoraj sedem na niz. A že v soboto Hribarjeve varovance čaka pomembna tekma v Kanalu in sredin debakel bo potrebno odmisliti.

  »Zavedamo se, da je sredina tekma v določeni meri služila tudi kot pripravljalna na sobotno tekmo s Salonitom, dejstvo pa je, da za nas ni bila najbolj uspešna. Mislim, da smo si vsi želeli zmage proti Mladosti, ampak očitno tega nismo pokazali tudi na igrišču. Morda smo v tekmo res vložili premalo energije, kar bo v nadaljevanju sezone vsekakor treba popraviti. Dejstvo je, da smo prejeli preveč  blokov, vendar je bilo podobno tudi na naši prvi medsebojni tekmi v Zagrebu,« je o sredinem porazu dejal Luka Lazar, ki je po težavah Mihe Bregarja in Saše Štalekarja skupaj z Juretom Laknerjem prvi bloker kamniške ekipe. Ker je večji del sezone igral za drugo kamniško ekipo, je zanj vsaka tekma v dresu prve ekipe priložnost za dokazovanje.

  »Glede na to, da sem večji del sezone treniral z drugo ekipo in drugima podajalcema, se predvsem v napadalnih akcijah ni najbolj preprosto ujeti z novim organizatorskim parom. Še zlasti se to pozna pri ‘penalu’. Sicer pa sem bil bolj zadovoljen s svojima predstavama na prejšnjih dveh tekmah, v Pliberku proti Posojilnici Dobu in v soboto proti Šoštanju Topolšici,« pravi Lazar, ki se še dobro zaveda, kako pomemben bo za njegovo ekipo sobotni obračun s Kanalci.

  Odbojkarji Salonita so na prvenstveni lestvici trenutno mesto za kamniško ekipo in imajo tri točke manj, toliko kot na četrtem mestu Maribor. Na prvem letošnjem medsebojnem dvoboju so v Kamniku slavili odbojkarji Calcit Volleyja. »Vsi se dobro zavedamo, kaj nam prinaša zmaga. Vsekakor ni vseeno ali vstopiš v končnico državnega prvenstva z drugega ali tretjega oziroma četrtega mesta. Sam proti Salonitu v uradnih tekmah še nisem igral, zato njihovih igralcev ne poznam najbolje, jih pa zato toliko bolje poznajo moji soigralci. Skušal jim bom čim bolj slediti, predvsem pa bomo morali prikazati veliko boljšo igro, kot smo jo v sredo. Verjamem, da je bila to za nas dobra šola in da do konca tako slabo, kot smo igrali v sredo, ne bomo več igrali,« je prepričan številka 16 v dresu Calcit Volleyja.

  Po sobotnem obračunu v Kanalu bodo Kamničani do konca rednega dela sezone igrali še s Črnučami (tekma bo na sporedu že v petek, 15. februarja) in Panvito Pomgradom doma ter v zadnjem krogu še v Mariboru.

  Pari 15. kroga 1. DOL za moške

  Petek, 8. februar: Hoče – Hiša na kolesih (VŠD Hoče, 20.00), sobota, 9. februar: Salonit Anhovo – Calcit Volley (ŠD Kanal, 19.00), Črnuče – Panvita Pomgrad (dvorana OŠ Maksa Pečarja, 19.30), Šoštanj Topolšica – Maribor (ŠD Šoštanj, 19.00), nedelja, 10. februar: ACH Volley – Krka (ŠD Tivoli, 17.00).