Samozavestni pred tekmo v Mariboru

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v Varšavi v sredo končali svojo evropsko pot v pokalu Challenge, v glavnem mestu Poljske pa so že začeli razmišljati o svojem naslednjem nasprotniku, ko se bodo v 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerili z Merkur Mariborom. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 20.15, v mariborski dvorani Tabor.

  Trenutno še vedno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva je realno vse možnosti za napredovanje v drugi krog pokala Challenge, izgubila že na domači tekmi, v kateri je poljski Projekt Varšava slavil s 3:0. Tudi v Varšavi kamniški odbojkarji niso prišli do niza, vendar je bila njihova igra na trenutke že približno takšna kot do tekme z ACH Volleyjem.

  »Poljaki so že v Kamniku potrdili, da so bili v tem dvoboju favoriti. Do minule sobote so bili v poljskem prvenstvu še neporaženi, kar samo govori o njihovi kakovosti. V tekmo smo šli sproščeno, vedeli smo, da nimamo česa izgubiti, vendar smo bili na začetku prvega niza vseeno preveč nervozni, tako da so domačini že takoj na začetku povedli s 7:0. Naše nadaljevanje je bilo nato boljše, bolj smo se osredotočili na svojo igro in določene zadeve so že bile boljše kot na zadnjih tekmah. Vrnila se je tudi tista energija, ki smo jo pogrešali in mislim, da gremo lahko v soboto samozavestni v Maribor,« je ob vrnitvi domov dejal Uroš Pavlović, kapetan kamniške ekipe, ki se je, kot rečeno, poslovila od Evrope.

  »Res je, Evropa je za nas končana, še zdaleč pa ne sezona. Zdaj se bomo lahko popolnoma posvetili obema domačima tekmovanjema in srednjeevropski ligi. Po sobotnem gostovanju nas v sredo čaka še eno gostovanje, in sicer v Osijek, tako da je pred nami še en naporen mesec. Vseeno mislim, da imamo dovolj časa, da se pripravimo na vse preizkušnje do konca leta, je pa res, da smo imeli v novembru manj treninga prav zaradi velikega števila tekem in morda tudi od tu padec v naši igri po tekmi z ACH Volleyjem,« je slabše igre svoje ekipe pojasnil Pavlović, ki se je dotaknil tudi sobotnega obračuna v Mariboru. Tudi mariborska ekipa je v zadnjem času v manjši krizi, saj je v zadnjem krogu izgubila s Panvito Pomgradom, pred tem tudi s Kranjčani.

  »Ta nihanja v igri so nekaj običajnega, verjamem pa, da smo to zdaj prebrodili in da se bomo vrnili k igri, ki smo jo v tej sezoni že igrali. Tudi zato bo tekma v Mariboru za nas zelo pomembna. V pripravah na novo sezono smo se z njimi srečali trikrat, vedno smo jih premagali, boljši smo bili tudi v prvi prvenstveni tekmi, toda gre za vedno zelo neugodno ekipo, ki ima odlične posameznike in morali bomo prikazati svojo najboljšo igro, če bomo želeli ohraniti prvo mesto na prvenstveni lestvici.«

  Ker so se Kamničani iz Varšave domov vračali šele včeraj popoldne, so imeli veliko časa tudi za pogovore, kako se vrniti v zmagovalni ritem.

  »Dobro, pogovori so eno, vendar je to, o čemer smo se pogovarjali, zdaj treba pokazati tudi na igrišču. V prvi vrsti bo moral vsakdo od nas najprej gledati nase, kako igrati najboljše, in če bomo v tem uspešni, se bo tudi naša igra vrnila. Določene zadeve smo med sabo razčistili, vzdušje v ekipi že tako ni bilo nikoli problematično, zato mislim, da smo pripravljeni na nadaljevanje sezone. Prvi cilj je zdaj Maribor, po tej tekmi bomo razmišljali naprej,« je še dejal bloker Calcit Volleyja.

  Tudi preostale tekme enajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. Sobočani bodo po zmagi nad Mariborčani v še eni domači tekmi gostili Kanalce, ki so v prejšnjem krogu prišli do svoje prve letošnje zmage. Na Ravne prihaja ACH Volley, v Kranju pa bodo domači odbojkarji skušali Novomeščanom vrniti za nedavni poraz v zaostali tekmi četrtega kroga.