V Puconcih samo potrdile, da so trenutno najboljše

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja nadaljujejo z odličnimi predstavami v 1B. DOL za ženske. V enajstem krogu so v gosteh s 3:0 (19, 17, 14) premagale do tega kroga tretjeuvrščeni Murexin Puconci. Varovanke Tjaše Gadža bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 9. decembra, ob 19.30 gostovale v Braslovčah.

  Murexin Puconci – Calcit Volley II 0:3 (-19, -17, -14)

  Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 40.

  Murexin Puconci: Keglevič 2, Kuhar, Lang, Bogdanoski 5, Fišer 6, Bračko 2, Kavnik 11, Šadl 4, Gönter, Cigüt, Kjažar (L). Trener: Aljoša Bogožalec.

  Calcit Volley II: Mohorič 8, Špoljarič 4, Topič 7, Maček 10, Vravnik, Lončar 2, Stupar 3, Butalič (L), Žvegla 1, Gojak (L), Vukojević 6, Gimpelj 7. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Pucončanke so bile pred tekmo s kamniško ekipo, ki je v goste prišla kot vodilna ekipa 1B. DOL za ženske, na tretjem mestu prvenstvene lestvice, tako da bi to moral biti derbi enajstega kroga. Sicer je derbi bil, vendar bolj na papirju, kajti kamniške princeske so še enkrat več potrdile, da so, vsaj za zdaj, najboljša ekipa v tem tekmovanju.

  Že začetek uvodnega niza je pripadel gostujoči ekipi, ki je po dveh zaporednih blokih Adriane Vukojević povedla z 8:3, po asu Kaje Gimpelj pa že z 11:4. Na servis Bogdanoski so se domače odbojkarice za trenutek vrnile v igro, saj so po njem asu zaostajale le še za tri točke (10:13), toda po asu Tine Topič in napadu Katjuše Mohorič je bilo že spet sedem točk prednosti (17:10) za kamniško ekipo. Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, niz pa se je končal po dveh zaporednih napakah domače ekipe.

  Drugi niz je vsaj do devete točke napovedoval bolj izenačeno igro, toda na servis Topičeve, ki je dosegla tudi dva asa, so gostje Pucončankam pobegnile za pet točk (14:9). Po asu Gimpljeve, točki Topičeve in napaki domače ekipe pa je bil po vodstvu Calcit Volleyja II z 21:13 tudi drugi niz odločen. Tudi ta se je končal z napako varovank Aljoše Bogožalca.

  Še bolj prepričljive so bile gostujoče odbojkarice v tretjem nizu, v katerem so spet zelo dobro servirali, in na servis Ane Lončar, ki je dosegla tudi dva asa, so s sedmimi zaporednimi točkami povedle s 15:6. Domača ekipa se je sprijaznila s porazom, gostje pa so s točko Anje Maček prišle še do desete letošnjega zmage v prvenstvu.

  Izjava po tekmi

  Kaja Gimpelj, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Z dobro igro in energijo v igrišču smo spet dokazale, zakaj sodimo na sam vrh prvenstvene lestvice. Z dobrim servisom smo nasprotnice držale stran od mreže, zato nam je bilo lažje tudi v bloku in obrambi.«