Samo Koprčanke pred ekipo Tjaše Gadža

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga 1B. DOL za ženske v gosteh premagale Vital Ljubljano s 3:1 (-17, 21, 12, 33). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 29. oktobra, ob 15. uri, v dvorani OŠ Stranje, gostile ekipo TPV Volley Novo mesto.

  Vital Ljubljana – Calcit Volley II 1:3 (17, -21, -12, -33)

  Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 50, sodnika: Hribar, Čoloman.

  Vital Ljubljana: Grabec 3, Verk, Hotič (L), Gojković 10, Dvornik, Bulc 11, Mesar, Kenda 9, Jarc (L), Svetina 24, Gajanović 1, Debelak 4. Trenerka: Živa Cof.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 3, Stupar, Štern, Maček 14, Ifko 2, Butalič (L), Žvegla 10, S. Sitar 11, Vukojević, Gojak (L), Kraševec 2, Gimpelj 19, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Druga članska kamniška ekipa po minimalnem porazu v prvem krogu, ko so klonile proti Koprčankam, ki veljajo za prve favoritinje za uvrstitev v najmočnejšo slovensko žensko odbojkarsko ligo, je v četrtem krogu nanizala še tretjo zaporedno zmago. Z njo so na drugem mestu, takoj za koprsko ekipo, ki ima točko več (11).

  V prvem nizu so bile boljše Ljubljančanke, ki so do odločilne prednosti prišle z delnim izidom 7:2 in vodstva z 21:15. Z blokom je niz končala Nadja Gojković. V drugem nizu sta bili ekipi na 20. točki še skupaj, v končnici niza pa so bile bolj zbrane gostje, ki so z dvema zaporednima točkama Noemi Žvegla prišle do izenačenja v nizih. Tretji je bil odločen po servisih Anje Maček. Prvega je izvajala pri izidu 4:4, zadnjega ob vodstvu s 17:4. Ob tem je dosegla tudi štiri ase. Zmago v tem nizu je potrdila Allegra Vučurević.

  Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem so Kamničanke že vodile s 16:9, toda v končnici so imele Ljubljančanke celo dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. Obe so gostje rešile, v pravem maratonskem nadaljevanju pa so se po lastni napaki domače ekipe zmage veselile varovanke Tjaše Gadža.

  »Tekma je bila težja, kot smo pričakovale. V tekmo smo vstopile resno, ker smo se zavedale, da Vital nikoli ni bila ugodna ekipa za nas. To se je pokazalo tudi danes. Prvi niz smo naredile precej napak in bile nezbrane, potem pa smo se zbudile in pokazale svojo pravo igro. Vesela sem, da smo tekmo do konca odigrale resno in zbrano in na koncu tudi zmagale po težki borbi. Vse čestitke tudi Vitalu,« je po zmagi dejala Sara Sitar, ki se je med drugim izkazala s petimi bloki.