Same svoje sreče kovač

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so po domači zmagi nad ekipo Roto-Kema Puconci spet v igri za končno drugo mesto v zeleni skupini 1A. DOL za ženske. Do konca sta še dva kroga, v svoji zadnji domači tekmi pa bodo v petek ob 20. uri v dvorani OŠ Stranje gostile Ankaran Hrvatine, ki si je že zagotovil igranje med najboljšimi slovenskimi klubi tudi v prihodnji sezoni.

  Kamniške princeske so hitro pozabile na nesrečni poraz v Grosupljem, ki jih je nekoliko oddaljil od drugega mesta, ki še prinaša obstanek v 1A. DOL za ženske tudi v prihodnji sezoni. Z dobro igro, izredno razpoložena je bila Špela Lužovec, ki je bila z 22 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, v napadu pa se je izkazala tudi Eva Zatković s 15, so brez večjih težav premagale Pucončanke. Na roke pa jim je šel tudi izid sredine tekme v Zrečah, na kateri so domačinke odvzele točko Grosupeljčankam, tako da so Kamničanke zaradi boljše razlike v nizih ob istem številu točk spet na drugem mestu.

  »Res je da je od napete tekme z Grosupljem minilo le nekaj dni, vendar se nam je uspelo zbrati v tolikšni meri, da smo si priborile zmago in osvojile vse tri točke v tekmi s Puconci. Zadnjih nekaj tekem imamo težave s poškodbami in boleznimi, tako da smo lahko veseli vsake zmage, kljub temu da igra ni ravno najboljša. Zdaj nas čakata še dve pomembni tekmi, ki bosta na koncu odločali o našem obstanku v ligi. Prva tekma nas čaka že ta petek proti ekipi Ankarana, s katero smo v tej sezoni odigrale že veliko tekem. Upam, da bo sreča tudi tokrat na naši strani,« je pred petkovim šestim obračunom z Ankarančankami v letošnji sezoni dejala Eva Zatković.

  Nadarjena korektorica kamniške ekipe si je z dobrimi igrami v dresu druge ekipe Calcit Volleyja priborila poziv v slovensko izbrano vrsto, ki jo čaka nastop v evropski ligi in evropsko prvenstvo na Poljskem. »S člansko reprezentanco sem sodelovala že predlani. Verjamem, da se bom tokrat lahko še bolj dokazala, saj imam več igralskih izkušenj kot prej in to predvsem po zaslugi letošnje sezone, ki je bila zelo naporna z vseh zornih kotov. Upam, da mi bodo te izkušnje v prihodnje prišle še kako prav,« se je poziva v izbrano vrsto veselila Zatkovićeva, ki pa si sezono želi končati na drugem mestu zelene skupine.

  V soboto bosta v devetem krogu zelene skupine na sporedu še dve tekmi. Grosupeljčanke bodo gostile Ljutomerčanke, v Puconcih pa bodo domačinke gostile Zrečanke.

  Pari devetega kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 12. april: Calcit Volley II – Ankaran-Hrvatini (OŠ Stranje, 20.00), sobota, 13. april: Roto-Kema Puconci – Swatycomet Zreče (Zelena dvorana Puconci, 18.00), ATK Grosuplje – Ljutomer (ŠD Brinje, 19.30).