Ne bodo se zadovoljile s prvenstvom brez medalje

  Odbojkaricam prve ženske ekipe Calcit Volleya se polfinalna obračuna z Novo KBM Branikom nista izšla po načrtih. Na obeh tekmah so bile boljše Mariborčanke, Kamničanke pa bodo po desetih letih spet igrale tekmo za končno tretje mesto. Njihov nasprotnik bo SIP Šempeter, prva tekma pa bo na sporedu že v petek ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. Ekipi igrata na dve zmagi.

  V zadnjih sezonah smo bili navajeni, da se Kamničanke in Mariborčanke srečujejo v finalu končnice državnega prvenstva, letos pa so jim načrte prekrižale Novogoričanke, ki so redni del prvenstva končale na prvem mestu. Polfinalni obračun se je bolje končal za branilke naslova, ki so že v Kamniku slavile s 3:2, na povratni tekmi v Mariboru pa je bilo 3:0 za Novo KBM Branik. Na obeh tekmah so imele kamniške odbojkarice svoje priložnosti, predvsem to velja za drugi niz na prvi tekmi in uvodnega na drugi, ko visoke prednosti niso ohranile do konca.

  »Žal se ni vse izšlo po naših željah. Težko je, ko celo sezono treniraš za neki cilj in ti ga ne uspe doseči. Na prvi tekmi smo imele svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristile. Na tekmah večinoma zmagujejo ekipe, ki so boljše v igri servis-sprejem in to se je pokazalo tudi na drugi tekmi, ko nas je Maribor precej oddaljil od mreže. Padci zbranosti se nam dogajajo že celo sezono. Ko izgubimo tri, štiri zaporedne točke, se več ne poberemo. Iskali smo razloge za te padce, vendar so se nam spet pojavili in na žalost na pomembni tekmi,« se je polfinalnih tekem dotaknila Eva Pogačar, organizatorka igre kamniške ekipi, ki jo zdaj čaka boj za tretje mesto.

  »Drugače je, ko igraš finale, kot pa za tretje mesto. Težko bo, ker motivacija seveda ni ista. Vendar časa ne moremo zavrteti nazaj, treba se je sprijazniti s tem in odigrati še dve dobri tekmi, ker se vseeno ne bomo zadovoljile s prvenstvom brez medalje. Vse si jo želimo, čeprav bronasto. Vemo pa, da ne bo lahko, kajti Šempetranke imajo dobro ekipo, poznamo njihovo kakovost, v letošnji sezoni pa so že premagovale vodilne ekipe v ligi. Njihova motivacija bo na vrhuncu, medtem ko se bomo morale me najprej spraviti k sebi po porazu. Šempeter ima tako izkušene igralke, za katere ni izgubljene žoge, tako da so pred nami nove težke preizkušnje,« je Pogačarjeva dejala pred petkovo tekmo s Šempetrankami. Zanjo pa sezone še ne bo konec, saj je, tako kot tudi še Leja Janežič in Eva Zatković iz druge kamniške ekipe, na širšem seznamu selektorja slovenske izbrane vrste Alessandra Chiappinija.

  »Že biti na širšem seznamu in se pridružiti pripravam je posebna čast. V reprezentanci vedno odneseš veliko novih stvari in zaigraš z najboljšimi v Sloveniji. Vsaka mlada igralka je vesela, da se lahko uči od najboljših in da ji da trener tako priložnost. Sicer imam letos maturo, zato si želim uskladiti oboje – uspešno dokončati tako šolo/maturo kot odbojko,« je še dejala dijakinja četrtega letnika gimnazije Rudolfa Maistra v Kamniku.

  Povratna tekma med Kamničankami in Šempetrankami bo na sporedu v sredo, 17. aprila, v Šempetru v Savinjski dolini, morebitna tretja pa teden dni pozneje spet v Kamniku. Jutri se bosta v Novi Gorici v velikem finalu na prvi tekmi pomerili ekipi GEN-I Volleyja in Nove KBM Branika.