S pravimi glavami iz Šempetra s kolajnami

    Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja so bile na prvi tekmi za tretje mesto v 1A. DOL za ženske že na robu poraza, saj so zaostajale z 0:2 v nizih in z 20:23 v tretjem nizu, po neverjetnem preobratu pa so se na koncu veselile minimalne zmage nad ekipo SIP Šempeter. Do končnega tretjega mesta zdaj potrebujejo le še zmago. Do nje bodo skušale priti v sredo, ko jih v Šempetru v Savinjski dolini ob 18. uri čaka povratna tekma. Morebitna tretja bo na sporedu v sredo, 24. aprila, v Kamniku.

    Poraz v polfinalu končnice državnega prvenstva v Mariboru je na kamniških odbojkaricah pustil posledice. Predvsem to velja za uvodni niz, ko jim igra nikakor ni stekla. Nekoliko bolje so igrale v drugem nizu, pa tudi v tretjem, v katerem pa so bile že skorajda v izgubljenem položaju.

    »Nobena od nas si ni želela takšnega poraza, kot smo ga doživele v Mariboru. Po štirih dneh smo se morale pobrati, kajti ni vseeno ali prvenstvo končaš na tretjem ali četrtem mestu. Res je, da to ni barva kolajne, ki smo si jo želele, ampak še vedno bolje ta kot nobena. Za nami je še ena težka tekma, kar smo tudi pričakovale, saj SIP Šempeter nikakor ni lahka ekipa, nasprotno, zato smo se zavedale, da bo težko priti do zmage. Na začetku nam igra nikakor ni stekla, toda ko smo se otresle začetnega strahu in smo se sprostile, je bila naša igra že boljša. Mislim, da smo še enkrat dokazale, da smo se, tudi ko smo v najglobljem breznu, sposobne rešiti, če zaigramo kot ekipa. Se je pa še enkrat več pokazalo, da je v odbojki vse možno. Tudi če je 24:19, tekma še ni odločena, vedno je možen preobrat in ravno to je draž odbojke,« je o zmagi na prvi tekmi za tretje mesto dejala Tina Kaker, blokerka Calcit Volleyja.

    Po takšni zmagi so zdaj v psihološki prednosti kamniške odbojkarice, ampak to ne pomeni prav nič, kajti Šempetranke se zagotovo še niso predale. »V Šempetru je vedno zelo težko igrati, kar lahko potrdi vsaka slovenska igralka, vem pa, da imamo v svojih glavah točno zastavljen cilj, kaj želimo doseči. Če bomo šle s pravo glavo v tekmo, o čemer sem prepričana, ne bo potrebna še tretja tekma,« je odločna Kakerjeva. V svoji prvi sezoni v dresu Calcit Volleyja si je želela še kaj več kot le pokalni naslov, uvrstitev v četrtfinale pokala CEV in boj za tretje mesto v državnem prvenstvu. »Res je, ni se vse izteklo tako, kot smo si želele. Čeprav smo osvojile pokal, bo ob koncu prvenstva vseeno nekoliko grenak priokus, saj smo vso sezono trenirale za finale končnice. Ampak to je šport, so vzponi in padci, očitno smo svoj vrhunec imele na zaključnem turnirju Pokala Slovenije, ko nihče ni pričakoval, da ga lahko osvojimo. V prvenstvu smo zdaj na dobri poti, da bomo vsaj tretje, kar bi bil vendarle nekakšen obliž na to, da ne igramo v finalu končnice.«

    V finalu končnice so po maratonskem dvoboju slavile odbojkarice Nove KBM Branika. »Vsi vemo, kolikokrat so Mariborčanke do zdaj osvojile naslov državnih prvakinj, vemo tudi, kaj zanje pomeni trener Bruno Najdič, ki jih odlično pozna in ki jim zna povedati prave besede v pravih trenutkih, zato me njihova zmaga v Novi Gorici niti ni presenetila. Ko so v naletu, jih je težko zaustaviti,« pa se je Kakerjeva dotaknila še finalnega obračuna med GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom.