Sezono sklenile s tretjim mestom

  Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi na drugi tekmi za tretje mesto v 1A. DOL za ženske zabeležile zmago. Po minimalni zmagi na prvi tekmi pred svojimi navijači so na drugi v Šempetru v Savinjski dolini domači SIP Šempeter premagale s 3:0 (21, 20, 15). Kamničanke, ki so aktualne slovenske pokalne zmagovalke, so tako prvenstvo končale na tretjem mestu.

  SIP Šempeter – Calcit Volley 0:3 (-21, -20, -15)

  Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 200, sodnika: Seifried, Tovornik (oba Maribor).

  SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 4, Banko (L), Praunseis 5, Podbregar, Forštnarič 3, Žnidar 8, Vrhovnik 9, Lekše 3, Lakovšek 8. Trener: Beno Božič.

  Calcit Volley: Kotnik 4, Po. Marušič 2, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Pogačar 1, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 15, Kaker 17, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Kamniške odbojkarice, ki so se po desetih letih spet borile za tretje mesto, vmes so bile trikrat prve in šestkrat druge, so bile na prvi tekmi proti Šempetrankam že v izgubljenem položaju. Po tem, ko so zaostajale za dva niza in 20:23 v tretjem, so po neverjetnem preobratu, ko so dosegle pet zaporednih točk, v četrtem in petem nizu zaigrale bolje in prišle do pomembne zmage. V gosteh teh težav niso imele, v prvih dveh nizih je bila igra še izenačena, v tretjem pa so prevladovale Kamničanke, ki so tekmo končale s trinajstimi bloki, domačinke le z enim, ob tem pa so bile boljše tako na sprejemu kot v napadu.

  Že prvi niz so bolje začele odbojkarice Calcita, ko so s štirimi zaporednimi točkami Lucy Charuk, zadnjo je dosegla z asom, povedle z 8:3. Po polminutnem odmoru Bena Božiča so domačinke zaigrale veliko bolje ter po zaslugi Petre Vrhovnik izid na trinajsti točki izenačile, z asom Nine Praunseis pa povedle s 14:13. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Olivera Kostić je svojo ekipo spet popeljala do vodstva (17:16), vse dvome o zmagovalkah uvodnega niza pa je z asom končala Katja Mihalinec.

  Z asom Mojce Božič so Šempetranke na začetku drugega niza Kamničankam pobegnile za tri točke (4:1), a je Kostićeva z asom izid na peti točki izenačila. Do osemnajste točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je bila Tina Kaker s tremi zaporednimi točkami zaslužna za kamniško vodstvo z 22:19. Kakerjeva je poskrbela tudi za štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, že prvo je z blokom izkoristila Kostićeva.

  V tretjem nizu so gostje z blokom Charukove domačinkam pobegnile za štiri točke (5:1), vodile pa so tudi z 8:3. Ko so se jim Šempetranke približale na dve točki zaostanka (7:9), je dišalo po preobratu, vendar sta Kakerjeva in Kostićeva poskrbeli za varnih plus pet (12:7). Niz, s tem pa tudi tekma, je bil odločen po že petem bloku Kakerjeve (20:13), zadnji dve točki za kamniško ekipo v letošnji sezoni pa je prispevala Polona Marušič.