Ljubljančani tokrat previsoka ovira za Kamničane

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice 1. DOL v domači športni dvorani proti ACH Volleyju izgubili z 0:3 (-23, -17, -19). Ljubljančani, ki so na prvi tekmi pred svojimi navijači slavili s 3:2, imajo tako že dve zmagi in jih do novega naslova loči le še ena zmaga. Tretja finalna tekma končnice bo na sporedu v četrtek, 18. aprila, ob 18. uri v ljubljanski dvorani Tivoli.

  Calcit Volley – ACH Volley  0:3 (-23, -17, -19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 850, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 4, Golob (L), Jereb, Ratek 2, Vidmar 4, Babkov 11, Štalekar 6, Lakner, Kotnik 4, Štembergar Zupan 7, Ivković2, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

  ACH Volley: Kovačič (L) Purić 7, Pavlović, Satler, Brulec, Đirlić 12, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović 3, Pokeršnik 11, Videčnik 3, Poluian 13.Trener: Matija Pleško.

  Na prvi finalni tekmi v Tivoliju so bili kamniški odbojkarji na pragu zmage, saj so imeli dve zaključni žogi, toda na drugi strani so jih Ljubljančani v četrtem nizu zapravili kar šest. Vse to je nakazovalo, da si tudi na drugi finalni tekmi v Kamniku lahko obetamo izenačen in negotov dvoboj. A do tega, z izjemo uvodnega niza, ni prišlo, kajti serijski slovenski državni prvaki so prevladovali v vseh elementih igre in zasluženo prišli do druge zmage v finalni seriji.

  Začetek uvodnega niza je zaznamovalo veliko število napak na servisu v obeh ekipah in dober izkoristek v napadu, tako da si do izida 20:18 za ACH Volley nobena ni priigrala prednosti dveh točk. Za ljubljansko vodstvo z dvema točkama prednosti je z asom poskrbel Diko Purić, domača ekipa pa je na zaostanek odgovorila s prvim polminutnim odmorom na tekmi. V še težjem položaju so bili domačini po točki Matica Videčnika, spet pa je imel veliko zaslug za plus tri (21:18) s svojim servisom Purić. Vendar so se Kamničani hitro vrnili v igro in po točki Andreja Štembergarja Zupana je bil njihov zaostanek le še točko (20:21), toda z novima dvema zaporednima točkama so gostje spet lažje zadihali. Prišli so tudi do treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, dve so Kamničani ubranili, drugo Timotej Ratek z blokom, tretjo pa je izkoristil Jori Mantha.

  Z blokom Petra Đirlića in asom Purića so Ljubljančani že na začetku drugega niza prišli do treh točk prednosti (5:2). Domači trener Aleš Hribar je posegel po prvem polminutnem odmoru, toda po novem bloku Đirlića je bilo že 6:2, po asu razigranega hrvaškega korektorja pa so Kamničani zaostajali za osem točk (3:10). Po drugem polminutnem odmoru so Ljubljančani dosegli novo točko, njihov nalet je končno zaustavil Sašo Štalekar. Na manj kot štiri točke zaostanka domači ekipi nikoli ni uspelo priti, vse pa je bilo odločeno po njihovi lastni napaki za ljubljansko vodstvo z 20:11. Niz je končal Jan Pokeršnik.

  Tudi tretji niz so bolje začeli aktualni slovenski državni prvaki, ki so izkoristili težave Kamničanov v napadu ter z blokom Timofeja Poluiana povedli s 6:2. Pokeršnik je na servis Đirlića poskrbel že za skorajda neulovljivih plus devet (12:3), domačemu trenerju pa niti s polminutnima odmoroma ne z menjavami ni več uspelo, da bi njegova ekipa ulovila priključek z razigranimi gosti. Tekmo je končal Poluian.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Prvi niz se je igral točko za točko, Ljubljančani niso našli pravega ritma, veliko napak so naredili na svoj servis, vendar tudi mi, toda že v prvem nizu smo naredili preveč napak na ‘lahkih’ žogah. Imeli smo slabe podaje, slabe odločitve … Če želiš premagati ACH, moraš biti v vseh elementih bistveno boljši, mi smo zatajili, posledično pa nam je padla samozavest za nadaljevanje tekme. Danes smo zatajili.«

  Matija Pleško, trener ACH Volleyja: »Rezultat je običajno odvisen od tega, koliko ti nasprotnik dovoli igrati in koliko si zaradi tega sam razigran. V prvem nizu smo se ‘tipali’, to smo si tudi želeli in razmišljali o vsaki naslednji točki, predvsem pa nismo zaspali tako kot na prvi tekmi pri vodstvu z 12:4 v četrtem nizu. Takrat smo si marsikaj privoščili in tekmo zakomplicirali. Danes smo se na ta račun skušali bolj zbrati, prvi niz je bil takšen, potem pa se je še enkrat več pokazalo, da ko enkrat pridemo do razlike, nas je v Sloveniji težko uloviti in premagati. No, tudi to se tu in tam dogaja, ampak bolj zaradi nas samih.«