S polnim izkupičkom iz Kostanjevice na Krki

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga 1B. DOL za moške v gosteh premagali ATHOS Kostanjevico na Krki s 3:1 (16, 12, -16, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 28. oktobra, ob 17.30 v dvorani OŠ Stranje gostili Savo.

  ATHOS Kostanjevica na Krki – Calcit Volley II  1:3 (-16, -12, 16, -20)

  ATHOS Kostanjevica na Krki: Tomazin, Lajkovič 8, Vidic 2, Krošl (L), Štefanič 18, Gašpar 10, Pucelj 6, Tomšič (L), Jevšnik 11, Kozole, Mohar. Trener: Jernej Tomazin.

  Calcit Volley II: Podbregar 4, Podobnik 25, Hostnik, Medved (L), Sladič, Okorn 14, Drnovšek 2, Poljanšek 11, Blaževič 4, Burkeljca, Jenstrle 6. Trener: Gašper Ribič.

  Varovanci Gašperja Ribiča so v Kostanjevico na Krki prišli po dveh zaporednih porazih, v Šempetru v gosteh in proti Črnučam doma, na obeh tekmah pa bi z malce več sreče in zbranosti lahko iztržili ugodnejši izid. V Kostanjevici na Krki so po odlični igri v prvih dveh nizih, predvsem to velja za drugega, v tretjem popustili, toda v četrtem so se spet zbrali in prišli do zaslužene zmage.

  Z blokom Ambroža Poljanška so kamniški odbojkarji v uvodnem nizu povedli s 3:0, nato pa vodstva niso več izpustili iz rok. Na šesti točki so domačini izid prvič in zadnjič izenačili, po uspešnem napadu Tea Podobnika pa so spet pobegnili za tri točke (11:8). Kostanjevčani so sicer nekajkrat še prišli na gol zaostanka, zadnjič pri 15:16, s štirimi zaporednimi točkami pa so Kamničani prišli do prednosti petih točk (20:15). V končnici se je z dvema zaporednima asoma izkazal Jon Jensterle, ki je z dvema zaporednima asoma končal prvi niz.

  Tudi v drugem nizu so prevladovali Kamničani, ki so odlično servirali, vendar so jim bili domačini do izida 9:11 še za petami. S tremi zaporednimi točkami so Ribičevi varovanci prišli do petih točk prednosti, s petimi zaporednimi pa do osmih točk prednosti (19:11). Vse dvome o zmagovalcu drugega niza, ki se je končal z lastno napako domačinov, je s servisi razrešil Podobnik, ki je bil ob enem asu še trikrat uspešen v napadu.

  Po visokem vodstvu so Kamničani v tretjem nizu popustili na sprejemu, manj učinkoviti so bili tudi v napadu, kar so Kostanjevčani izkoristili in po asu Benjamina Gašparja sredi niza povedli s 14:9. Gostom priključek ni uspel, še več, domači odbojkarji so jim do konca niza prepustili le še sedem točk.

  Tudi začetek četrtega niza je pripadel domačim odbojkarjem, ki so po točki Štefaniča povedli s 7:3, vendar so hitro vodstvo hitro zapravili. S šestimi zaporednimi točkami so odbojkarji Calcit Volleyja pobegnili za dve točki. Do zadnjega izenačenja na tekmi je prišlo pri enajsti točki, za odločilno prednost pa je spet poskrbel odlični Podobnik, ki je bil v napadu kar 67-odstoten. Po treh njegovih zaporednih napadih so Kamničani domačinom pobegnili na 21:16, zmago pa jim je z blokom zagotovil Urban Blaževič.