Do tretje zmage v eni uri

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga 1B. DOL za ženske doma premagale Prevalje s 3:0 (11, 18, 15). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 25. oktobra, ob 18. uri, spet igrale doma, v dvorani OŠ Stranje bodo gostile Murexin Puconce, ki so tudi še brez poraza.

  Calcit Volley II – Prevalje  3:0 (11, 18, 15)

  Calcit Volley II: Mohorič 6, Špoljarič 4, Topič 2, Maček 11, Vravnik 1, Lončar 1, Stupar 1, Butalič (L), Žvegla 5, Sitar 6, Gojak (L), Vukojević 2, Gimpelj 12. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Prevalje: Rodošek 1, Vivod, Slemenik 8, Fortek 1, Pušnik, Drevenšek, Jelenko 5, Paska 2, Fužir, Gros 3. Trener: Aljoša Jemec.

  Varovanke Tjaše Gadža so tudi po treh odigranih krogih brez poraza v 1B. DOL za ženske. Tokrat so do treh točk prišle na najbolj prepričljiv način, saj so za zmago proti Prevaljčankam, ki jih v letošnji sezoni vodil Aljoša Jemec, nekdanji dolgoletni pomočnik trenerjev v prvi ženski ekipi, prav tako pa je vodil tudi mladinsko ekipo Calcit Volleyja in njeno drugo ekipo, do bolezni pa tudi prvo, potrebovale manj kot uro igre.

  Da bi se tekma lahko hitro končala, je najavil že uvodni niz, v katerem so domačinke do odločilne prednosti prišle na servis Zale Špoljarič. Do takrat so gostje zaostajale za štiri točke (5:9), po kar sedmih zaporednih servisih Špoljaričeve, od tega so bili trije asi, pa so Kamničanke prišle do enajstih točk prednosti (16:5). Tudi v nadaljevanju niza se domače odbojkarice niso zadovoljile z visokim vodstvom, svojo prednost so ves čas povečevale, niz pa se je končal z lastno napako Prevaljčank.

  Toda potem, ko so Prevaljčanke v drugem nizu po asu Lare Gros prišle do treh točk prednosti (14:11), vodile pa so tudi s 15:12, je vse kazalo na to, da bi bila tekma vendarle lahko bolj izenačena. Toda že na servis Kristine Stupar je na petnajsti točki prišlo do izenačenja, po asu Sare Sitar in uspešnem napadu Kaje Gimpelj pa je bilo že 21:16 za kamniško ekipo. Kamničanke prednosti niso več izpustile iz rok, zadnji dve točki v njem je dosegla Anja Maček.

  V tretjem nizu so se gostje hitro sprijaznile s porazom, kajti na servis Katjuše Mohorič in njenem drugem asu je bilo 11:3 za Calcit Volley II. Po napaki Prevaljčank so domače odbojkarice prišle že do prednosti desetih točk (15:5), tako da je bila tekma praktično odločena. Tudi tretji niz se je končal z lastno napako gostij.

  Kamničanke so predvsem prevladovale na servisu, dosegle so kar enajst asov, boljše so bile na sprejemu in v napadu, dosegle pet blokov, gostje le enega, Tjaša Gadža pa je priložnost za igro ponudila vsem svojim varovankam in prav vse so jo tudi izkoristile.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Čeprav smo igrale proti na papirju slabšemu nasprotniku, sem od deklet zahtevala zbranost in borbenost skozi celo tekmo. To so dekleta uresničile, odigrale kvalitetno in narekovale potek tekme. Nekoliko blizu je bila ekipa Prevalj v drugem nizu, saj smo naredile preveč napak na servisu. Veseli me, da so priložnost za igro dobile vse igralke.«