Klemnovi do zmage, Špeline brez točk doma

    V drugem krogu v 3. DOL je tretja moška ekipa Calcit Volleyja v Braslovčah premagala domačo ekipo s 3:0 (20, 23, 19), tretja ženska kamniška ekipa pa je doma izgubila z ekipo Mladi Jesenice z 1:3 (27, -5, -18, -16). V prihodnjem krogu bodo Kamničani ob 15. uri gostili Črnuče III, dekleta pa bodo proste.

    Četa Klemna Hribarja se je s svojega prvega letošnjega gostovanja vrnila z zmago in to proti ekipi, ki je, tako kot oni, v prvem krogu zmagala. Braslovčani so doma premagal Črnuče III, medtem ko so Kamničani s 3:1 premagali Ringer Žirovnico. Mladi Kamničani so do zmage prišli tudi v Braslovčah. Najbolj napet je bil drugi niz, v katerem so bili v končnici vendarle bolj zbrani od svojega nasprotnika.

    »Zadovoljen sem z zmago in novimi tremi točkami, manj pa sem zadovoljen z načinom, kako smo prišli do njih. Preprosto nismo bili pravi, igra ni bila na želeni ravni oziroma ravni, ki smo jo sposobni igrati. V prihodnje bomo morali tudi v gosteh prikazati boljšo igro,« je po drugi letošnji zmagi dejal Klemen Hribar, trener odbojkarjev Calcit Volleyja III, ki v letošnji sezoni igrali v postavi: Maj Koncilja, Jon Jensterle, Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Erazem Šoštar, Nal Česen, Marcel Kotnik, Zack Hurwits, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Tristan Hodak, Žan Rozoničnik, Jakob Drolc, Mark Karnar, Žan Mlinar, Maks Kovač, Timotej Pavlinac, Blaž Testen.

    Čeprav so odlično začele tekmo, saj so v napetem uvodnem nizu bile boljše od Jeseničank, so varovanke Špele Lužovec na koncu vseeno morale priznati premoč svojih nasprotnic, ki so v nadaljevanju vajeti igre vzele v svoje roke in prišle do zaslužene zmage.

    »Začetek tekme je bil dober, saj smo pritisnile na servisu, imele manj napak in prikazale borbeno igro, vendar se je kmalu pokazala kakovost Jesenic tako na servisu kot v sami igri. V nadaljevanju tekme smo poleg slabšega sprejema izgubljali točke tudi na lahkih žogah, ki so razlog za večje razočaranje. Prevlada Jeseničank je bila očitna in so zasluženo zmagale, me pa svoj pogled že usmerjamo proti naslednjemu nasprotniku Vitalu Ljubljani II,« je po porazu z jeseniško ekipo dejala Špela Lužovec, trenerka tretje ženske ekipe Calcit Volleyja, ki je tekmo začela v postavi: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.