Rozman: Nova KBM Branik je druga ekipa, kot je bila na začetku sezone

  Varovanke Gregorja Rozmana so v četrtek v švicarskem Neuchatelu prikazale eno svojih boljših letošnjih iger in se zasluženo uvrstile v drugi krog pokala CEV. V njem se bodo pomerile s turško ekipo Eczacibasi Dynavit Istanbul, toda bolj kot o tekmi s Turkinjami v taboru Calcit Volleyja razmišljajo o nedeljskem derbiju desetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige, v katerem bodo v nedeljo, 28. novembra, igrale z Novo KBM Branikom. Tekma se bo začela ob 18. uri v mariborski dvorani Lukna.

  Čeprav so slovenske državne prvakinje prvo tekmo prvega kroga pokala CEV pred svojimi navijači dobile le z minimalnim izidom, ki jim nikakor ni zagotavljal mirne povratne tekme, je bilo med igralkami in strokovnim vodstvom čutiti veliko mero optimizma. Kot se je izkazalo v četrtek, popolnoma upravičeno, kajti z izjemo drugega niza, so v preostalih treh prevladovale kamniške odbojkarice, ki jih ni zaustavila niti poškodba ramena Naje Boise.

  »Takoj ob vrnitvi domov je šla Naja na urgenco na slikanje, tako da v tem trenutku še ne vemo, za kako hudo poškodbo gre. Po tistih težavah z gležnjem, ko je morala izpustiti nekaj tekem, je zdaj prišlo še do poškodbe ramena, tako da se je resnično drži smola,« je v skrbeh za nadarjeno sprejemalko Calcit Volleyja njen trener Gregor Rozman.

  Do poškodbe Boise je prišlo v začetku drugega niza, vendar na njeno mesto ni stopila še mlajša Mija Šiftar, pač pa Fatoumatta Sillah, ki je v letošnji sezoni v glavnem igrala na mestu korektorice. Če se je v drugem nizu še nekoliko »lovila«, je v nadaljevanju dokazala, da lahko uspešno igra tudi na tem igralnem mestu.

  »Mija je pred potjo v Švico zbolela, zato nismo želeli ničesar tvegati in je ostala doma. Je pa tako, da vsaka igralka, ki manjka, ni dobro za ekipo. Te poškodbe in bolezni nam nekoliko rušijo sistem treninga, kajti pred tem sta bili poškodovani Sillah in Manca Lenart, ampak to so zadeve, na katere moramo računati. Takšnim nesrečnim dogodkom se ne moremo izogniti in na to moramo biti pripravljeni. Tako da smo namesto Naje v igro poslali Sillah, ki je odigrala dobro tekmo, sem pa vesel, da ob takšni smoli lahko računamo tudi na igralke, ki s strani vstopajo na igrišče.«

  V Neuchatelu je spet odlično delovala naveza Eva Pavlović Mori, ki je bila proglašena za najboljšo igralko tekme, in Lucille Charuk, vendar si pohvale za igro zaslužijo tudi preostale kamniške igralke. Prav vsaka od njih, ki je stopila na igrišče, pa tudi tiste, ki tokrat niso dobile priložnosti, so dale svoj delež h končnemu uspehu.

  »Zelo težko je izpostaviti samo eno igralko. O katerikoli bi tekla beseda, bi jo lahko pohvalili. Najbolj sem vesel, da so stopile skupaj in da smo odigrali dobro ekipno tekmo, da so resnično delale ena za drugo, kljub temu da v drugem nizu niso sledile tistemu, kar smo se dogovorili, ko je igrala vsaka zase, ne pa skupaj. Na srečo smo tisto bit hitro dobili nazaj in kot ekipa odigral zelo solidno tekmo,« je bil z igro zadovoljen Rozman.

  Seveda pa za Kamničanke ne bo počitka. Nasprotno, že v nedeljo se bodo pomerile z Novo KBM Branikom, ki je trenutno, s tekmo več, v vodstvu Sportklub prve odbojkarske lige. Na prvi tekmi v Kamniku Calcit Volley Mariborčankam ni oddal niti niza, toda zdaj bankirke igrajo veliko boljšo odbojko.

  »Kot sem dejal že pred prvo tekmo, je Branik vedno Branik in tu kakršnekoli kalkulacije ne pridejo v poštev. To vemo, vemo tudi, kaj bomo morali pokazati v Mariboru, če bomo želeli iztržiti pozitiven izid in zagotovo bo to druga ekipa, kot je bila na začetku sezone. V sredo so Mariborčanke odigrale zelo dobro tekmo proti Gran Canarii, tako da je pred nami težka tekma, ki jo bomo skušali odigrati na čim višji ravni,« spoštuje mariborsko ekipo trener Calcit Volleyja, Gregor Rozman.