Tudi proti Vitalovkam se ni izšlo

  Odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje izgubile proti ekipi Vital Ljubljana z 1:3 (-18, -19, 22, -17). V prihodnjem krogu bodo varovanke Tjaše Gadže gostovale v Hočah. Tekma s trenutno vodilno ekipo 1B. lige bo na sporedu v soboto, 4. decembra, ob 19. uri.

  Calcit Volley II – Vital Ljubljana   1:3 (-18, -19, 22, -17)

  Stranje . Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Villalba, Maglič.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 4, Stupar 1, Lužovec 22, Štern 2, Ifko 1, Vavpetič, Herič 5, Žvegla 3, S. Sitar 6, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 10. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Vital Ljubljana: Grabec, Verk, Hotič (L), Šinkovec, Klavžar, Bulc, Gorjup, Kenda, Jarc (L), Babnik Jeglič, Debelak, Svetina. Trenerka: Živa Cof.

  Pred dvema dnevoma so mlade kamniške odbojkarice v zaostali tekmi sedmega kroga izgubile z Braslovčami, praznih rok pa so ostale tudi v tekmi z ljubljanskim Vitalom, ki je tudi v prvi tekmi v svoji dvorani slavil s 3:2.

  V prvem nizu so Vitalovke po začetnih 4:1 na servis Katarine Bulc in po dveh zaporednih blokih ter lastni napaki domače ekipe, povedle z 11:5. Čeprav so po polminutnem odmoru Calcitovke prepolovile svoj zaostanek (10:13), do popolnega preobrata ni prišlo. Gostujoče odbojkarice so jim s tremi zaporednimi točkami pobegnile na 16:10, prednost pa so brez večjih težav ohranile do konca. Zadnjo točko je dosegla Nina Svetina.

  Drugi niz so bolje začel domače odbojkarice, ki so z asom Špele Lužovec povedle s 6:3, toda po polminutnem odmoru Žive Cof, ki je pred leti z uspehom vodila kamniške mlajše selekcije, so Ljubljančanke na servis Svetine dosegle kar zaporednih točk za vodstvo z 10:6. Podobno kot v uvodnem nizu jih Calcitovke niso več ulovile.

  Tudi tretji niz se ni začel po željah domače ekipe, ki je po še eni lastni napaki zaostajala za pet točk (4:9), toda po dveh asih Lužovec so ulovile priključek in zaostajale le še za točko (8:9). Z novim asom, tokrat Noemi Žvegla, so izid na enajsti točki izenačile, pred vstopom v končnico niza pa so po dveh zaporednih točkah Nike Kraševec, na servisu je bila Lužovec, gostjam pobegnile na 21:17. Razigrana kapetanka Špela Lužovec je dosegla še zadnjo točko v tretjem nizu in s tem podaljšala upanje domači ekipi, da osvoji vsaj točko, če ne celo dve.

  Vendar je ostalo le pri željah, kajti v četrtem nizu, ki je bil izenačen do osme točke, so spet popustile na sprejemu, po uspešnem napadu Svetine pa so zaostajale že za sedem točk (11:18). Zaostanka sedmih točk niso več nadomestile, tekma pa se je končala z 32. lastno napako domače ekipe.