Gasparini: Tudi mi imamo svojo kakovost

  V soboto se v kamniški športni dvorani obeta prav odbojkarski praznik, saj bo ob 20. uri v devetem krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostoval ACH Volley. Ljubljančani so za zdaj edina ekipa, ki v letošnji sezoni še ni izgubila, Calcit Volley pa za priključek pri vrhu prvenstvene lestvice nujno potrebujejo vse tri točke. Tudi zato, da bodo še naprej konkurenčni v srednjeevropski ligi, saj bo tekma veljala tudi za to tekmovanje.

  Kako pomemben je Mitja Gasparini za kamniško ekipo, smo se lahko prepričali minulo soboto, ko so ob njegovi pomoči v srednjeevropski ligi doma premagali slovaški Spartak Myjavo. Svoje dokončne vrnitve na odbojkarska igrišča se je razveselil tudi izkušeni, zdaj že nekdanji slovenski reprezentant.

  »Čisto drugače je, ali v igro prihajaš le na servis ali pa še to ne, kot pa če lahko igraš in pomagaš ekipi. Osem tednov mučenja je bilo dolgih, kajti ko ne moreš normalno trenirati ne igrati, resnično ni dober občutek. Zdaj čutim olajšanje, saj me še vedno veseli igranje odbojke,« ne skriva zadovoljstva Gasparini.

  V času njegove odsotnosti so Kamničani v domačem prvenstvu izgubili dve tekmi z Mariborčani, enkrat je bil boljši tudi ACH Volley, v srednjeevropski ligi pa so morali priznati še premoč SK Zadruge Aich/Doba. Čeprav je na povratni tekmi prvega kroga pokala CEV že lahko pomagal soigralcem, je španski Las Palmas napredoval v naslednji krog. Toda z izjemo pokala CEV, ni še prav nič izgubljenega.

  »Ne, nič še ni izgubljenega. Res je, da smo nekaj tekem izgubili, vendar smo na večini tekem prikazali dobro igro, zato ni nobenega razloga za kakršnokoli paniko. Zagotovo smo si nekoliko drugače predstavljali začetek sezone, žal se nam ni izšlo. Sama igra niti ni bila tako problematična, naša največja težava pa je bila v poškodbah, ki so se vrstile ena za drugo. Od začetka sezone nisem mogel igrati jaz, nekateri, ki so prav tako imeli težave, so sicer stisnili zobe, vemo pa, da samo igranje tekem ni najboljša zadeva. Treba je tudi trenirati, in če si omejen pri treningu, se potem to pozna na tekmah,« je razloge za nekaj slabši rezultatski izkupiček navedel 37-letni Izolčan v dresu Calcit Volleyja.

  Po sobotni zmagi nad slovaškimi odbojkarji Calcitovci med tednom po dolgem času niso imeli nobene tekme, tako da so končno lahko normalno trenirali. Morda ravno ob pravem času, kajti ob zaključku decembra, natančneje, 20. in 21., je na sporedu zaključni turnir Pokala Slovenije, na katerem bo Calcit Volley branil lanskoletno lovoriko, pomembne tekme jih čakajo seveda še v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi.

  »Mislim, da je ta premor prišel ravno ob pravem času, da smo končno lahko na treningih naredili tudi kaj več. Dejstvo je, da imamo še vedno nekaj težav, dejstvo je tudi, da si želimo prikazati boljše igre, kot smo jih do zdaj, predvsem pa bomo naredili vse, da izpolnimo svoje cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Seveda pa se bo na zaključni turnir Pokala Slovenije še treba uvrstiti, kajti Črnuče nikakor niso naiven nasprotnik,« opozarja Gasparini, ki je v prvi tretjini rednega dela domačega prvenstva tekmo proti ACH Volleyju gledal le z roba igrišča. V prvem nizu so bili v Tivoliju sicer boljši Kamničani, nadaljevanje tekme pa je pripadlo ljubljanskim odbojkarjem, ki so do zdaj v sedmih tekmah izgubili le dva niza.

  »V Tivoliju nismo izkoristili nekaterih priložnosti, ki so se nam ponudile. Tega v soboto ne bomo smeli izpustiti iz rok. Predvsem v končnicah nizov bomo morali bolje reagirati, če bomo želeli presenetiti Ljubljančane, ki so trenutno v zelo dobri formi in bodo na tej tekmi favoriti. Toda tudi mi imamo svojo kakovost, ki jo bomo skušali v soboto potrditi na igrišču. Ne razmišljamo o tem, kaj je bilo do zdaj. Iz teh tekem skušam povleči čim več koristnih stvari, v vsakem primeru pa smo osredotočeni na prihodnje tekme. Če ne bomo imeli zraven še milijon drugih težav, bo tudi naša forma vse boljša in temu primerni bodo tudi rezultati,« je prepričan kapetan Calcit Volleyja.