Kamničani napredovali v polfinale

   

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige v svoji dvorani premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (22, 23, 16). Kamničani so tudi na prvi tekmi slavili, in sicer s 3:1 (23, 18, -22, 12), tako da bodo v polfinalu končnice v četrtek, 18. marca, v prvi tekmi gostili ACH Volley. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Calcit Volley  – Panvita Pomgrad  3:0 (22, 23, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Miklošič (Maribor).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 1, Kosmina, Gasparini 13, Hebda 11, Klobučar 13, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 10, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  Panvita Pomgrad: Ražnatović 8, Potočnik, Vori (L), Vinkovič, Drvarič 6, Vrabl (L), Radović 6, Rojnik 9, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač, Djordjevič-Kamenik 2, Grabnar. Trener: Dejan Fujs.

  V prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva so se morali kamniški odbojkarji v Murski Soboti pošteno potruditi, da so zlomili odpor Sobočanov, ki so jih v zadnji tekmi rednega dela prvenstva premagali brez izgubljenega niza. Tudi zato se je obetala še ena napeta medsebojna tekma in v prvih dveh nizih so bili v končnicah bolj zbrani Kamničani, v tretjem pa so s serijo osmih zaporednih točk povedli z 18:10, tako da njihova zmaga ni bila več vprašljiva.

  V prvem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli soboški odbojkarji, ki so z blokom Nikole Ražnatovića povedli s 3:1, nato pa prednost dveh točk ohranili vse do desete točke, ko je Sašo Štalekar z asom izid izenačil. Kamničani so do prvega vodstva na tekmi prišli po napaki gostov (13:12), z uspešnim napadom Jana Klobučarja pa so povedli s 15:13. Po polminutnem odmoru Dejana Fujsa sta bili ekipi z asom Urbana Drvariča ekipi na sedemnajsti točki spet skupaj, za polminutni odmor pa se je tokrat odločil Gregor Jerončič. Pred vstopom v končnico niza so domači odbojkarji po dveh zaporednih asih prišli do treh točk prednosti (22:19), ki so jo ohranili do konca. Niz je končal Klobučar.

  Tudi v drugem nizu je pri po polminutnem odmoru posegel Fujs, kajti po asu Mitje Gasparinija je njegova ekipa zaostajala za tri točke (3:6). Po njem so se Sobočani s točko Alena Djordjevič-Kamenika domačinom približali na 6:7, toda po bloku Jana Brulca je bilo že 10:6 za Calcit Volley. Vendar tudi kamniško veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Jakoba Rojnika in bloku Drvariča so soboški odbojkarji povedli s 13:11. Panvita je s točko Ražnatovića pobegnila na 15:12, z nekaj sreče pa je Milosz Hebda z asom izid izenačil (17:17). Poljak v dresu Calcit Volleyja je poskrbel tudi za nekaj mirnejšo končnico za domačo ekipo, ki je pred zadnjim polminutnim odmorom gostov vodila s 23:21. Hebda je bil zaslužen tudi za tri zaključne kamniške žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, tretjo je nato le izkoristil Gasparini.

  V tretjem nizu sta bili ekipi do desete točke izenačeni, do odločitve pa je prišlo na servis Dika Puriča, ki je dosegel tudi en as, sicer pa so se domači odbojkarji izkazali s kar štirimi zaporednimi bloki. Tri od tega je dosegel Štalekar. Sobočani so porabili oba polminutna odmora, kamniška serija pa se je končala pri njihovem vodstvu z 18:10. Tekma je bila s tem odločena, s svojim šestim blokom na tekmi je zmago domačinov potrdil najvišji igralec slovenske lige, Štalekar.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Večji del tekme smo ‘trpeli’, ampak na koncu je najbolj pomembna zmaga in napredovanje v polfinale končnice. Tokrat v sami igri nismo imeli večjih padcev, vendar v prvih dveh mestih naša odbojka ni bila na vrhunski ravni. Predvsem smo bili v marsikateri zadevi preveč površni. Priložnosti, ki smo si jih priigrali, nismo izkoristili in potem je prišlo do napetih končnic. Od zdaj naprej si takšnih napak preprosto ne bomo več smeli dovoliti. Vemo, kaj nas čaka v polfinalu in od zdaj naprej kaj takšnega ne bo več dovoljeno.«