Ribičeva četa na kolena spravila drugouvrščene Črnuče

  V zadnji tekmi desetega kroga 1B. DOL za moške so se izkazali odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja, ki so v gosteh s 3:1 (23, 22, -15, 13) premagali Črnuče. V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 2. decembra, ob 16.30, gostili ATHOS Kostanjevico.

  Črnuče – Calcit Volley 1:3 (-23, -22, 15, -13)

  Črnuče – Športna dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 50, sodnika: Hodžič, Villalba.

  Črnuče: Travnik (L), Mihelčič 3, Mivšek 20, Rutar, Prevorčnik 10, Kosanc 7, Čučulović (L), Vindišar 6, Žolnir, Lenič, Rojc, Hribar, Elikan 7, Češnovar. Trener: Miha Kikelj.

  Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik 21, Hostnik, Medved (L), Sladič 1, Okorn 14, Drolc (L), Drnovšek 1, Frece 17, Poljanšek, Blaževič 3, Burkeljca 2, Jensterle 2. Trener: Gašper Ribič.

  V prvi medsebojni tekmi so se v Stranjah zmage veselili črnuški odbojkarji, ki so bili pred nocojšnjim obračunom na drugem mestu, le točko za Šempetrani, ki so imeli tekmo več. Z zmago bi jih torej prehiteli na prvem mestu, toda to so jim z odlično igro preprečili razpoloženi Kamničani, ki so prišli do pete letošnje zmage, s katero so ostali na petem mestu.

  Da so varovanci Gašperja Ribiča v Črnuče prišli po zmago, so napovedali že v začetku uvodnega niza, ko so na servis Urbana Blaževiča povedli s 5:1. Še bližje zmagi v prvem nizu so bili po dveh zaporednih napakah domače ekipe in vodstvu z 12:7. Po točki Blaževiča so vodili tudi z 18:12. Prednost šestih točk so imeli še pri izidu 21:15, tik pred samo končnico niza pa po uspešnem napadu pa je bilo 23:18. Toda domačini se niso predali, v napeti končnici so ubranili dve zaključni žogi, tretjo pa je za goste le izkoristil Miha Okorn.

  Drugi niz je bil ves čas izenačen, saj si nobena ekipa vse do končnice ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Kamničani so do vodstva domače ekipe z 18:16 naredili osem lastnih napak, do preobrata pa je prišlo po dveh točkah Okorna in eni Tea Podobnika, saj so povedli z 21:19. Vodstva niso več izpustili iz rok, še več, po bloku Podobnika je bilo 23:20, najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe pa je tudi sam zaključil drugi niz.

  V tretjem nizu so gostje imeli veliko težav na sprejemu, v domači ekipi se je razigral Mivšek, po asu Kosanca pa so Črnučani prišli že do sedmih točk prednosti (18:11). Niz je bil s tem odločen, toda v četrtem nizu je bilo vse v znamenju kamniške ekipe. Črnuče so še vodile z 2:0, na servis Blaževiča, ki je dosegel tudi asa, pa jim je Calcit Volley II pobegnil za šest točk (8:2). Visoko vodstvo Kamničanov ni uspavalo, saj so v vseh elementih igre nadigrali domačo ekipo, peto zmago v sezoni pa je potrdil Okorn.