Uspešna nedelja za kamniški kadetski ekipi

  Obe kadetski ekipi Calcit Volleyja sta nedeljska turnirja končali z dvema zmagama. Kamniški kadeti so na drugem turnirju 1. lige – modra skupina premagali Braslovče in KekoOpremo Žužemberk, kadetinje pa so bile na drugem turnirju 2. lige – zahodna skupina B boljše od ekip Triglav Kranj II in GEN-I Sonce.

  Varovanci Klemna Hribarja so na drugi turnir odšli v okrnjeni zasedbi, z le osmimi igralci, vendar se to v njihovi igri ni poznalo. V prvi tekmi so z 2:0 (11, 21) premagali Braslovče, v drugi pa so bili prav tako z 2:0 (15, 19) boljši še od Žužemberčanov. Kamničani so z osmimi točkami na prvem mestu, na tretjem turnirju, 10. decembra, pa se bodo v dvorani Kotlje na Koroškem pomerili z domačim Fužinar SijMetalom in Korvolley Mislinjo.

  »Za nami je še en uspešen turnir, saj se vračamo z dvema pomembnima zmagama, ki smo jih dosegli odlično igro in to kljub temu, da smo bili v zdesetkani zasedbi. Čestitke vsem osmim fantom za zmagi in gremo naprej,« je bil po drugem turnirju zadovoljen Hribar. Za kadete Calcit Volleyja so igrali: Jon Jensterle, Nejc Okorn, Jernej Lenič, Timotej Pavlinac, Nal Česen, Erazem Šoštar, Drejc Strniša in Žiga Tome.

  Zadovoljne so bile po drugem turnirju tudi kamniške kadetinje, ki so po štirih tekmah v 2. ligi – zahodna skupina B še brez izgubljenega niza. Kamničanke so v prvi tekmi z 2:0 (13, 12) premagale Triglav Kranj II, nekaj več težav pa so imele le v prvem nizu, ko so Novogoričanke premagale na razliko, končni izid pa je bil 2:0 (23, 10) za Calcit Volley.

  »Danes smo zaradi bolezni in raznih odsotnosti resda igrale v okrnjeni zasedbi,  vendar so dekleta obe tekmi odigrale zanesljivo in tako prepričljivo zmagali. Priložnost so dobile vse igralke in jo tudi zelo dobro izkoristile,« je bila z igro svojih varovank zadovoljna trenerka Špela Lužovec. Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Monika Sitar, Zoja Somrak, Eva Albič, Hana Varcar, Zara Premk in Dženana Hamidović.

  Prihodnji turnir bodo kamniške kadetinje igrale 10. decembra, v dvorani OŠ Ihan, kjer se bodo še enkrat pomerile z ekipo GEN-I Sonce in z domačimi Domžalami.