Odbojkarice in odbojkarji tretjih ekip uspešni v gosteh

    Odbojkarice tretje članske ekipe Calcit Volleyja so v šestem krogu 3. DOL ženske – zahod v gosteh premagale Krim II s 3:1 (7, -17, 13, 19), kar je njihova tretja zmaga. Do zmage so v sedmem krogu 3. DOL moški prišli tudi odbojkarji tretje članske ekipe Calcit Volleyja, ki so prav tako slavili v gosteh. S 3:2 (2, 16, -20, -22, 13) so bili boljši od Triglav Kranja III.

    Za mlade Kamničanke je bila to druga zaporedna zmaga v gosteh, skupaj tretja, z njo pa so po šestih krogih s tekmo manj na petem mestu. V Ljubljani so z odlično igro domačinkam v uvodnem nizu prepustile le sedem točk, v drugem pa jim prav nič ni uspevalo, kar so krimovke izkoristile. Toda v tretjem in četrtem so varovanke Špele Lužovec spet zaigrale bolje in se zasluženo veselile nove zmage. V prihodnjem krogu bodo kamniške odbojkarice v soboto, 2. decembra, ob 15. uri, v dvorani OŠ Toma Brejca igrale z ekipo Aquawatt Žirovnica.

    Za tretjo žensko ekipo Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.

    Težjo pot do zmage so imeli varovanci Klemna Hribarja, čeprav so prvi niz dobili s kar 25:2. Tudi v drugem nizu so prevladovali v igri, toda v tretjem in četrtem je v njihovi igri prišlo do padca, kar so Kranjčani izkoristili. V napeti končnici petega niza so bili bolj spretni kamniški odbojkarji in tako še petič v letošnji sezoni prišli do zmage, s katero so trenutno na tretjem mestu s 14 točkami. V prihodnjem krogu jih čaka še eno gostovanje, in sicer v sredo, 29. novembra, ko se bodo pomerili z ekipo Ringer Žirovnica, ki ima zmago manj.

    »V tej tekmi mi je bil edini cilj, da igrajo vsi igralci, ki sem jih imel na razpolago, predvsem pa, da skupaj kakšen niz zaigra tudi kadetska ekipa, ki ima v nedeljo turnir. Po dveh dokaj lahko dobljenih nizih smo malce padli v igri, kar so Kranjčani takoj izkoristili in izenačili. V končnici petega niza pa smo bili nekoliko srečnejši, čeprav bi si zmago zaslužili tudi domačini,« je po tekmi dejal Klemen Hribar, trener kamniških odbojkarjev, ki so igrali v postavi: Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jon Jensterle, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Erazem Šoštar, Žan Rozonočnik, Marcel Kotnik, Domen Bičanič, Tristan Hodak, Drejc Strniša.