Ribič bo vzgajal bodoče prvoligaše

  Eden najuspešnejših kamniških trenerjev Gašper Ribič, ki je na klopi ženske in moške ekipe Calcit Volleyja osvojil dva naslova državnih prvakov ter bil pokalni prvak Slovenije in zmagovalec srednjeevropske lige, se po letu dni odmora vrača na trenersko klop. Tokrat v vlogi trenerja druge moške ekipe, ki bo igrala v drugi slovenski ligi, hkrati pa bo vodil tudi kadetsko in mladinsko ekipo. S svojimi novimi varovanci je s pripravami na novo sezono začel v začetku tedna.

  V kamniškem klubu so se po koncu minule sezone, v kateri je njihova druga ekipa v drugoligaški konkurenci osvojila sedmo mesto, odločili, da bodo že tako mlado ekipo še bolj pomladili. Razšli so se z večjim delom igralcev iz lanske sezone, prav tako pa ni več trenerja Sama Belaviča Pučnika. Namesto njega bo ekipo, ki bo sestavljena iz kadetov in mladincev, vodil Gašper Ribič.

  »Po letu dni se vračam na trenersko klop. V tem času sem se spočil, dobil nove ideje, odmor pa sem izkoristil za obiske v dvoranah v Italiji in še kje. Moja prva želja je, da bi tem mladim fantom dal znanje in izkušnje, ki sem jih pridobil pri vodenju starejših ekip,« je ob vrnitvi na trenersko klop dejal Ribič, ki je s svojimi novimi varovanci že opravil štiri treninge.

  »Uvodni ponedeljkov trening je bil namenjen uvodnemu sestanku in testiranju, s pravim delom pa smo začeli v torek. V prvem tednu so treningi v dopoldanskem času v Stranjah, kjer delamo po dve uri, od prihodnjega tedna se bodo selili v kamniško športno dvorano, v septembru oa bomo trenirali po urniku, ki bo veljal vso sezono, se pravi štirikrat tedensko, morda včasih tudi v soboto dopoldne.«

  Kot smo že omenili, je ekipa zelo pomlajena. Pravzaprav sta od lanske ekipe ostala le Matija Lakner in Miha Grahek, ki bo tudi v vlogi pomočnika trenerja, z ekipo pa trenira tudi Teo Podobnik, ki se je nagibal k predčasnemu koncu kariere. Za zdaj njegov status sicer še ni rešen, vsekakor pa bi bila velika škoda, če bi se tako nadarjen odbojkar pri dvajsetih letih odločil, da konča svojo igralsko pot.

  »V septembru bomo videli, ali bomo lahko računali tudi nanj. Seveda bi bilo to zelo dobrodošlo, tako zanj kot za ekipo. Sestavili smo perspektivno ekipo, saj si želimo, da bi iz nje dobili nekaj igralcev, ki bodo v prihodnje igrali za našo prvo ekipo. Na mestu podajalca imamo tako Urbana Blaževiča in Nika Drnovška, na sprejemu so Nik Mujanovič, Miha Okorn, upam, da tudi Teo Podobnik ter Marko Medved in Mark Uršič, ki sta lahko tudi libera. Nisem se še odločil, ali bo Matija Lakner igral na mestu blokerja ali korektorja, kjer so še Rok Podbregar, Gregor Frece in Žiga Koncilja, medtem ko so na mestu blokerja še Ambrož Poljanšek, ki se vrača po poškodbi, Luka Verč in Anže Vrhovnik.«

  S tako mlado ekipo bo prvi cilj obstanek v ligi, čeprav izid ne bo v ospredju. »Zavedamo se, da bo za tako mlado ekipo tekmovanje v drugi ligi kar velik zalogaj. Večji poudarek kot samemu rezultatu bomo namenili tehniki in temu, da bi popravljali napake, ki se ob tem pojavljajo. Ob tem si želimo, da bi napredovali tudi taktično, predvsem pa, da bi se naučili igrati odbojko. Analizirali bomo tudi posnetke naših tekem, da bi igralcem zagotovili čim boljše povratne informacije, da bi na ta način videli, kaj bo treba popraviti,« je poln elana Gašper Ribič.