Purić v soboto prvič proti svoji nekdanji ekipi

  Čeprav so odbojkarji Calcit Volleyja tudi po petem odigranem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – moški edina neporažena ekipa, v derbi šestega kroga vstopajo z drugega mesta. Pred njimi je s točko več, vendar tudi tekmo več, Merkur Maribor, ki je v četrtek v gosteh s 3:0 premagal Hoče. Kdo jih bo v soboto prehitel, bo odvisno prav od razpleta v zadnjih letih največjega slovenskega odbojkarskega derbija, ko se bodo v dvorani Tivoli, ob 20.30, pomerili z ACH Volleyjem. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

  Morda najbolj nestrpno sobotni obračun s serijskimi državnimi prvaki v kamniškem taboru pričakuje Diko Purić, ki je tudi sam sodeloval pri zadnjih šestih naslovih. Toda pred začetkom sezone je ljubljanski dres zamenjal za kamniškega. »Zame bo to prvič, da bom igral proti ACH Volleyju. Zagotovo bo to nekaj posebnega, dodatna motivacija, želja, da se čim bolj dokažem. Te tekme se že zelo veselim in da se kot ekipa prikažemo v najboljši luči ter tudi po tej tekmi ostanemo neporaženi. Vemo, da imamo kakovostne igralce, da imamo kakovostno ekipo, ki lahko igra proti katerikoli ekipi,« se sobotnega obračuna veseli 27-letni Ljubljančan.

  Ob petih zmagah so kamniški odbojkarji kar tri dobili šele v petem nizu. Vendar so večino nizov izgubili predvsem zaradi manjšega obdobja slabše igre, ko so bili hitro kaznovani.

  »Pravzaprav na vsaki tekmi pademo v nekakšno luknjo, iz katere se moramo potem izkopati. Na srečo ta luknja še nikoli ni bila tako globoka, da bi tekmo izgubili, nas je pa že prevečkrat stala točke. To je zagotovo zadeva, na katero smo osredotočeni in na treningih skušamo narediti vse, da bi se nam to na tekmah čim manjkrat dogajalo. Verjamem, da bo teh padcev med sezono vedno manj, upam pa, da se nam v soboto to ne bo zgodilo in da bomo pokazali svojo najboljšo igro ter nadaljevali zmagoviti niz.«

  Purič vzrokov za padce v igri svoje ekipe ne vidi v na novo sestavljeni ekipi, čeprav je težko pričakovati, da bo v dveh, treh mesecih njena igra ves čas visoki ravni. »Dobro, na začetku sezone smo lahko pričakovali, da se nekaj podobnega lahko zgodi, toda z naše strani, s strani igralcev in trenerja, pa se na to ne smemo ozirati in v tem iskati izgovorov. Naša naloga na treningih in na tekmah je, da ne glede na vse pokažemo dobro igro. Skratka, moramo iti preko tega in na vsaki tekmi prikazati dobro igro ne glede na to, da smo relativno na novo sestavljena ekipa.«

  Z veliko menjavami v svoji ekipi je v novo sezono vstopil tudi ACH Volley. Ob Puriću v ljubljanski ekipi ni več Petra Đirlića, Kylea Patricka Dagostinija, Andrije Vilimanovića in Andreja Flajsa, ki je zdaj pomočnik Gregorja Jerončiča v Calcit Volleyju. Najbolj sloviti novi imeni sta Mitar Djurić in reprezentant Gregor Ropret, novinci pa so še drugi reprezentant, Urban Toman, ki se je prav tako vrnil iz tujine, Črtomir Bošnjak, Gregor Pernuš, Filip Rutar in iranski bloker Amir Hossein Toukhteh. Čeprav imajo trenutno isto število točko kot Kamničani, pa so v drugem krogu izgubili v Kanalu.

  »Tako za nas kot za ACH Volley velja, da najboljše predstave šele prihajajo. Zagotovo pa si oboji želimo, da bo ena takšnih predstav prišla že v soboto. Seveda cenimo aktualne državne prvake, vendar bomo naredili vse, da bomo tudi po šestem krogu ostali na prvem mestu prvenstvene lestvice,« je želja Purića, ki je s prihodom v Kamnik dobil novo motivacijo. »Zelo zadovoljen sem z vsem, kako vse skupaj poteka v klubu. Vse je malce drugače kot v ACH Volleyju, kar pa mi ustreza. Škoda je le, da zaradi koronavirusa na tribunah ne sme biti več navijačev, saj bi bilo še bolj prijetno igrati pred polnimi tribunami, vemo pa, da ima Calcit Volley zveste navijače. Upam, da se bo do konca sezone tudi to uredilo,« je želja Dika Purića, ki skuša čim bolj odmisliti trenutno negotovost glede nadaljevanja lige.

  »Najboljše je vse skupaj odmisliti in trenirati, kot da je vse normalno. To je edini recept, na te stvari ne moremo vplivati, zato o njih nima smisla razmišljati. Pa tudi, če bi prišlo do prekinitve prvenstva, je treba ta čas čim bolj izkoristiti, kajti prej ali slej bodo spet normalne razmere za treninge in tekme.«

  V soboto bo ob tivolskem obračunu na sporedu še ena tekma šestega kroga, saj je tekma med Panvito Pomgradom in Hišo na kolesih Triglavu prestavljena na 4. november, in sicer se bosta v Novem mestu pomerila Krka in Salonit Anhovo.