Oslabljeni v Šoštanju brez moči

    Druga moška ekipa Calcit Volleyja je končno odigrala svojo prvo uradno tekmo v novi sezoni, saj do tekem z ekipo Adergas Anza v pokalnem tekmovanju in Vet4Pet Triglavom v prvem krogu 2. DOL ni prišlo. V sredo so varovanci Gašperja Ribiča v četrtem krogu Pokala Slovenije v gosteh izgubili proti Šoštanju Topolšici z 0:3 (-11, -15, -23). Že v petek pa jih v drugem krogu druge lige čaka gostovanjem v dvorani OŠ Maksa Pečarja proti drugi ekipi Črnuč. Tekma se bo začela ob 18.30.

    Mladi Kamničani so v Šoštanju igrali brez Nika Mujanoviča, kar se je zagotovo poznalo v njihovi igri, ki je bila v prvih dveh nizih pod pričakovanji. Šele v tretjem so se prebudili, toda v končnici so bili vendarle bolj zbrani domači odbojkarji, za katere v letošnji sezoni igrata tudi Luka Lazar in Bor Jese Rotar, zdaj že nekdanja igralca Calcit Volleyja.

    »Malo se nam je poznalo, da je bila to za nas prva uradna tekma v sezoni, zato je bila nervoza še toliko bolj prisotna, manjkal pa nam je tudi Nik. Čeprav imajo Šoštanjčani zelo dobro sestavljeno ekipo, me nekoliko jezi, ker smo ponavljali nekateri napake iz lanske sezone in za katere sem verjel, da so že preteklost. Zdaj se moramo osredotočiti na državno prvenstvo in lepo bi bilo, če bi ga začeli z zmago,« se boljše predstave svojih varovancev nadeja Gašper Ribič.

    Druga črnuška ekipa je tekmovanje v drugi ligi začela z zmago proti National Žirovnici, ki ji v svoji dvorani ni prepustila niti niza.

    Za Calcit Volley II so v Šoštanju igrali: Urban Blaževič, Luka Blaževič, Teo Podobnik, Miha Okorn, Marko Medved, Mark Uršič, Gregor Frece, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Žiga Koncilja, Nejc Kregar in Anže Vrhovnik.