Prvakinje brez milosti do Krimovk

  V zaostali tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v domači dvorani slavile nad Krimom s 3:0 (12, 14, 22). Z zmago so Kamničanke ob dveh tekmah manj še povečale svojo prednost na prvenstveni lestvici pred SIP Šempetrom. Zanje je bila to zadnja tekma v letu 2020, svojo prvo v prihodnjem letu pa bodo igrale 9. januarja, ko bodo gostovale v Kopru pri Ankaranu.

  Calcit Volley – Krim  3:0 (12, 14, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Zajec, Adrovič.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 3, Pogačar, P. Marušič 1, Š. Marušič 4, Brulec Kostić 12, Boisa 10, Zatković 7, Janežič (L), Charuk 3, Jerala 6, Radišković 10. Trener: Aljoša Jemec.

  Krim: K. Mohorič 2, Aj. Ščuka, Deželak 1, J. Mohorič 6, Metelko 2, Bavdaž 4, Jovanović (L), Blažič 6, An. Ščuka, Kavčič 8, Jerman (L), Kenda 2, Zdešar. Trener: Jože Časar.

  V četrtek so se Kamničanke z zmago v Novi Gorici spet vrnile na prvo mesto prvenstvene lestvice, ki so ga po svojem prvem prvoligaškem obračunu z ljubljanskim Krimom tudi brez večjih težav ubranile. Domači trener Aljoša Jemec je tekmo s krimovkami izkoristil tudi za to, da je priložnost ponudil igralkam, ki so v letošnji sezoni do zdaj manj igrale, z resnim pristopom pa so jo tudi izkoristile.

  Na servis Špele Marušič, ki je dosegla tudi dva asa, so Kamničanke že na uvodu prvega niza povedle s 7:0. Z uspešnim napadom Tinkare Kavčič so se jim krimovke še približale na štiri točke zaostanka (5:9), toda po točki Naje Boise, ki je prvič dobila priložnost v prvi kamniški postavi, je bilo že 14:6 za Calcit Volley. Hčerka nekdanjega košarkarja Uniona Olimpije, Vladimirja Boise, je z asom Kamničanke popeljala do vodstva s 17:8.  Niz, v katerem so domače odbojkarice prevladovale v vseh elementih igre, v napadu je bila s šestimi točkami najbolj učinkovita Olivera Brulec Kostić, se je končal z napako ljubljanskih odbojkaric.

  Ob nezbrani igri domače ekipe so krimovke v drugem nizu povedle s 4:2 in 6:3, vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Manja Jerala je izid na šesti točki izenačila, z blokom Naje Boise pa so Kamničanke gostjam že pobegnile za tri točke (10:7). Odločilni so bili začetni udarci Špele Marušič, ki jih je izvajala kar šest zaporedoma, zadnjo točko za domače vodstvo z 19:10 pa je dosegla Katja Mihevc. Tudi drugi niz se je končal z lastno napako krimovk.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz. V njem so bile do osme točke v prednosti gostje, po dveh zaporednih točkah Andjelke Radišković pa so Kamničanke po začetnih 1:0 in 2:1 spet prišle do vodstva (9:8). Toda na servis Radiškovićeve in bloku Boise je domača ekipa gostjam pobegnila na 16:9. Krim je zaostajal tudi za osem točk (10:18), vendar se Ljubljančanke niso predale. Veliko zaslug za to je imela s svojimi servisi Pia Blažič, ki je pred nekaj sezonami tudi že nosila dres Calcit Volleyja, z dvema zaporednima točkama Julije Mohorič pa so krimovke prepolovile svoj zaostanek na štiri točke. Krim je z asom Mohoričeve prišel le še na dve točki zaostanka (17:19), a so Kamničanke po polminutnem odmoru prišle do petih zaključnih žog za končno zmago. Tri so varovanke Jožeta Časarja ubranile, četrto pa je zaključila Eva Zatković.

  Izjava po tekmi

  Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Namenoma smo nekoliko obrnili postavo in moram reči, da sem zadovoljen, kako so jo mlajše igralke tudi izkoristile. Prvič je celotno tekmo v prvi ekipi odigrala Naja Boisa, Špela Marušič je dobila svojo priložnost, več je igrala tudi Zala Špoljarič in vse to je bilo dobro. Pohvaliti pa moram starejše igralke, ki so bile mlajšim igralkam v veliko pomoč. Čas do nadaljevanja sezone bomo izkoristili za regeneracijo, ki jo že nujno potrebujemo.«