Prva postaja do polfinala v Šoštanju

    Odbojkarji Calcit Volleyja se po zmagi nad SK Zadrugo Aich/Dob spet vračajo na slovensko sceno, saj se bodo že v torek, 19. novembra, v Šoštanju pomerili z domačim prvoligašem v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije. Tekma se bo začela ob 20. uri, povratna bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku.

    V soboto so Kamničani po dveh zaporednih porazih spet vpisali tri pomembne točke v srednjeevropski ligi, s katerimi so nekoliko bližje končnici tega tekmovanja. Za zmago so potrebovali le 73 minut, boljši so bili v vseh elementih igre, z učinkovito igro v napadu pa se je z 91-odstotno učinkovitostjo izkazal Miha Bregar. Ali to tudi pomeni, da se varovanci Marka Brumna vračajo na zmagovalne tirnice, bodo pokazale prihodnje tekme, ki jih bo do novega leta več kot dovolj.

    Prva bo na sporedu že v torek, ko bodo slovenski pokalni in državni podprvaki gostovali v Šoštanju. Domačini so v osmini finala izločili ŠPAN Brezovico, medtem ko jim v domačem prvenstvu za zdaj ne gre najbolje. V sedmih tekmah so osvojili le eno točko, kar pa ne pomeni, da na domačem igrišču ne bodo nevarni. Tudi v letošnji sezoni jih vodi Rade Dačović, njihov najbolj nevarni napadalec pa je 22-letni srbski sprejemalec Nikola Žugić, ki je lani igral za beograjski Partizan.

    Pari četrtfinala pokala Slovenije

    Torek, 19. november: Šoštanj Topolšica – Calcit Volley (20.00), sreda, 20. november: Panvita Pomgrad – Hiša na Kolesih (20.00), Krka – Maribor (20.00), četrtek, 21. november: ACH Volley – Salonit Anhovo.