Bo poraz streznil Calcitovke?

    Odbojkarice Calcit Volleyja so minulo soboto v Kašteli doživele prvi letošnji poraz v sezoni, z njim pa so v srednjeevropski ligi za Nova KBM Branikom. V 1. DOL za ženske so sicer še vedno na prvem mestu, v sredo pa jih čaka tekma sedmega kroga z Luko Koprom. Vsekakor bo to priložnost, da popravijo slab vtis z gostovanja v Dalmaciji. Tekma se bo začela ob 19.30 v športni dvorani Kamnik.

    Očitno je, da pristop v Kašteli ni bil pravi, morda tudi zato, ker so domačinke do sobotne tekme zmagale le enkrat, varovanke Gregorja Rozmana pa so podzavestno pomislile, da bo njihovo novo zmago dovolj že, če se pojavijo na igrišču. Toda tudi Kaštelanke so imele svojo računico, ki se jim je na koncu izšla, v veliki meri resda po zaslugi Kamničank, ki so kar tekmovale, katera bo naredila več lastnih napak.

    »Že na zadnjih nekaj tekmah v srednjeevropski ligi smo imeli nihanja v igri, ki so ostala nekaznovana, tokrat pa se nam ni izšlo. Za poraz ni nobenega opravičila, nerazumljivo pa je tako veliko število lastnih napak. Toda sezona se nadaljuje, tekme si do novega leta sledijo ena za drugo, upam pa, da je igralke poraz streznil in da bo na vseh prihodnjih tekmah pravi pristop k tekmi,« je še vedno slabe volje zaradi sobotnega poraza Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

    Koprčanke v domačem prvenstvu za zdaj ne blestijo, saj so ob štirih porazih le pri dveh zmagah, vendar to nikakor ne pomeni, da gre za slabo ekipo. Po enem letu se je v ekipo vrnila Dajana Lucas, v njihovih vrstah je še vedno dolgoletna slovenska reprezentantka in kapetanka Marina Cvetanovič, tako da imajo več kot dovolj izkušenj. Prejšnji teden so v osmini finala pokala Slovenije v tie-breaku izločile drugo kamniško ekipo, prva pa bo morala narediti vse, da tudi po sedmem krogu 1. DOL ostane neporažena.