Prva ovira na poti do finala, Formis

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v četrtek, ob 18. uri, v športni dvorani Kamnik, v prvi tekmi četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske igrale s Formisom. Druga tekma bo na sporedu v soboto, 19. marca, ob 19. uri v Hočah, morebitna tretja pa v sredo, 23. marca, ob 17.30. v Kamniku.

  Štirinajst dni je minilo od zadnje tekme odbojkarice Calcit Volleyja, ko so v zaostali tekmi 15. kroga doma premagale Luko Koper. Koprčanke so kot zadnjeuvrščena ekipa rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige v osmini finala končnice igrale s prvouvrščeno ekipo 1B. lige, Formisom. Na obeh tekmah je bila boljša ekipa iz Hoč, na prvi, doma, s 3:1 8-20, 20, 17, 22), na drugi, v Kopru, pa s 3:0 (28, 23, 24). Po dveh letih se tako Formis vrača med najboljše slovenske klube, lani pa je proti njemu v 1B. ligi v dresu druge kamniške ekipe igrala Živa Javornik.

  »V primerjavi z lansko sezono se je njihova ekipa nekoliko spremenila. Formis je dobil nekaj novih igralk, tako da je zdaj še močnejši, predvsem pa se pozna napredek njihovih mlajših igralk. Zmaga Formisa v osmini finala me niti ni presenetila, že skozi vso sezono je igral dobro in to je potrdil tudi na obeh tekmah s Koprom. V obeh tekmah je bilo videti veliko željo njegovih igralk, ki jo je krasila tudi borbenost,« za mlado, osemnajstletno kamniško sprejemalko, rojstni dan je imela pred tremi dnevi, uspeh Formisa v osmini finala končnice ni bil presenečenje.

  Navkljub dobrim predstavam Formisa v 1B. ligi in v osmini finala končnice, so kamniške odbojkarice v četrtfinalu seveda v vlogi favoritinj. Seveda to ne pomeni, da se nanj ne bodo dobro pripravile.

  »Čas od zadnje prvenstvene tekme do četrtfinala končnice smo dobro izkoristile. Opravile smo veliko treningov v dvorani in fitnesu, zato da bomo na končnico, kar se da dobro pripravljene in da dosežemo svoj cilj. Vso sezono trdo delamo, da bi osvojile naslov državnih prvakinj, temu smo vse podredile in prepričana sem, da bomo v tem uspešne. Vendar ne smemo ničesar prehitevati. Najprej se moramo osredotočiti na prvo četrtfinalno tekmo, potem na povratno in tako naprej, od tekme do tekme,« ne želi ničesar prehitevati nadarjena kamniška odbojkarica.

  V svoji prvi sezoni za prvo ekipo Calcit Volleyja morda ni prav veliko igrala, vendar je v njej že osvojila svoj prvi pokalni naslov, igrala pa je tudi v kvalifikacijah lige prvakinj in v pokalu CEV ter v srednjeevropski ligi.

  »V prvo člansko ekipo sem prišla z namenom, da se učim od starejših igralk in da si pridobim čim več izkušenj. Že vsak trening je poglavje zase, tako da so s te strani moja pričakovanja izpolnjena. Če bomo na koncu osvojile še naslov državnih prvakinj, pa bom še toliko bolj zadovoljna,« je želja Žive Javornik.

  Formis je bil sicer že v lanski sezoni najboljši v 1B. ligi, vendar je nato v osmini finala izpadel proti Ankaranu. V svoji ekipi ima vrsto obetavnih mladih odbojkaric, tudi nekaj mladinskih reprezentantk, tako da gre vsekakor za igralke, ki v slovenski odbojki zagotovo še niso rekle zadnje besede.

  Prva četrtfinalna tekma končnice bo na sporedu že danes, in sicer bo SIP Šempeter gostil ATK Grosuplje. Ob kamniški tekmi bosta jutri še dve, Nova KBM Branik bo igrala s Krimom, ki je bil v osmini finala boljši od Braslovč, v Ankaranu pa bo gostoval GEN-I Volley.