Ničesar niso prepustile naključju

  V prvi tekmi četrtfinala končnice Sportklub prve odbojkarske lige so odbojkarice Calcit Volleyja doma premagale Formis s 3:0 (15, 17, 13). Druga tekma bo na sporedu v soboto ob 19. uri v Hočah, morebitna tretja pa v sredo, 23. marca, ob 17.30 v Kamniku.

  Calcit Volley – Formis  3:0 (15, 17, 13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Melavc, Jovanović.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 7, Javornik 1, Radišković 6, Šiftar, Brulec Kostić 5, Lenart 1, Boisa 4, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 11, Zorman 2, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

  Formis: Škoflek (L), Šteharnik, Zupan (L), Godec 5, Natek, Grubišič Čabo 3, Milošič 9, Divjak 1, Halužan Sagadin 2, N. Fišer, Bračič, T. Fišer, Krajnc 6. Trener: Miloš Milić.

  Odbojkarice Calcit Volleyja in Formisa sta se v letošnji sezoni enkrat že pomerili, in sicer so Kamničanke v osmini finala Pokala Slovenije, ki so ga pozneje tudi osvojile, ekipo iz Hoč premagale s 3:1. Izgubljeni niz je bil zagotovo dovolj velik opomin za varovanke Gregorja Rozmana, da so v tekmo vstopile z vso resnostjo. Ob tem ne smemo pozabiti, da je Formis v osmini finala premagal Luko Koper in bo v prihodnji sezoni spet igral v najmočnejši slovenski ligi.

  Z uspešnimi napadom Lucille Charuk so domače odbojkarice v uvodu prvega niza povedle s 6:1. S polminutnim odmorom je gostujoči trener Miloš Milić za trenutek zaustavil domače odbojkarice, z asom Nike Milošič pa so njegove varovanke svoj zaostanek znižale na tri točke (8:11). Do izida 10:14 so še nekako držale korak s Kamničankami, ki so z asom Andjelke Radišković pobegnile za šest točk (16:10), z blokom Fatoumatte Sillah pa že za osem (19:11). Niz je bil s tem odločen, končala ga je Radišković.

  V drugem nizu je bil izid zadnjič izenačen pri izidu 5:5. Z blokoma Sillah in Katje Mihevc so Kamničanke pobegnile na 7:5, z asom Eve Pavlović Mori pa na 11:6. Gostje v nadaljevanju niza na manj kot štiri točke zaostanka niso prišle, zadnjič pri izidu 10:14. Domače odbojkarice so še naprej prevladovale v bloku, v drugem nizu so z njim dosegle pet točk, v napadu je bila razpoložena Sillah, ki je tudi zaključila drugi niz.

  Tretji niz se je začel podobno kot prvi, po asu Mihevc je bilo 4:0 za Calcit Volley, po dveh lastnih napakah gostij že 7:1. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je brez večjih težav ohranjala razliko petih, šestih točk, z dvema zaporednima asoma Anje Zorman, pred njo je dve točki dosegla tudi Naja Boisa, so gostje zaostajale že za deset točk (11:21). Zmago domače ekipe, ki je na koncu imela enajst blokov in dosegla sedem asov, je potrdila Živa Javornik.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Formis je naredil lep rezultat, ni se ravno lahko prebiti iz 1B. lige v 1A. ligo. Proti Koprčankam je odigral dve kakovostni tekmi in se je zasluženo uvrstil v četrtfinale končnice. Pred tekmo smo se dogovorili, da bomo igrali s pravim pristopom in sem najbolj vesel ravno tega. Vedeti moramo, da smo v končnici državnega prvenstva, kjer popravnih izpitov ne bo več, tako da bomo morali iz tekme v tekmo igrati boljše.«

  Miloš Milić, trener Formisa: »Po zmagi nad Koprčankami so dekleta dobila nekaj prostih dni, saj smo svoj osnovni cilj v letošnji sezoni dosegli. Tekme s Calcit Volleyjem so za nas samo nagrada. Tudi če bi se na Kamničanke stoodstotno pripravili, bi jih težko presenetili. Vseeno pa bomo v soboto, ko bomo igrali doma, skušali prikazati boljšo igro in Kamničankam nuditi večji odpor.«