Poraz proti drugouvrščenim ekipi 2. DOL

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 19. kroga 2. DOL za moške v gosteh izgubili proti Črnučam II z 1:3 (-20, -23, 19, -17). V soboto, 19. marca, bodo mladi Kamničani ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje, gostili Kostanjevico na Krki.

  Črnuče II – Calcit Volley II  3:1 (20, 23, -19, 17)

  Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, sodnika: Klinar, Vratarič.

  Črnuče: Ritmanič, Mivšek, Rutar, Kosanc, Zajc, Vindišar, Miko, Lenič, Češnovar, Rojc, Hribar, Čučulović (L), Žolnir (L). Trener: Tadej Ferme.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved (L), Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Frece, Koncilija, Poljanšek, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Kamničani so tekmo proti drugouvrščenim Črnučanom začeli v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Gregor Felkar, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in na liberu z Markom Medvedom. S pogumno igro v napadu in dobro igro v bloku so na začetku uvodnega niza povedli s 14:9. Žal nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno, kajti ob nezbranosti na sprejemu servisa in številnimi lastnimi napakami, so dovolili domačinom, da so jih uloviti, nato pa pustili na 20. točki.

  V drugem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli Črnučani, vendar se varovanci Andreja Flajsa niso predali. Z borbeno igro so jih ulovili, v končnici pa je odločala večja zbranost domače ekipe, ki pa je bila v tretjem nizu ves čas v podrejenem položaju. Kamniški odbojkarji so bili boljši v vseh elementih igre, zelo dobro so servirali in niz zanesljivo dobili. Toda po polovici četrtega niza, ko so še držali korak z domačo ekipo, so popolnoma popustili in morali še drugič v letošnji sezoni priznati premoč Črnučam II.

  Izjava po tekmi

  Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II: »Kljub težavam, ki smo jih imeli ta teden, poškodba in bolezen našega prvega podajalca, potem pa še bolezen našega drugega podajalca in libera, ki sta imela pred tekmo le tri treninge, smo se večino tekme dobro gostiteljem. Nezadovoljen sem le z igro sprejemalcev, ker so preveč lahkih servisov sprejeli tri metre od mreže in s tem onemogočili Drnovšku, da bi lažje razigral vse napadalce. V soboto pride v Stranje vodilna Kostanjevica na Krki. Lepo bi bilo, če bi zadnjo domačo tekmo končali z dobro igro. In zmago.«