Derbi z dobrodelno noto

  Po dveh odigranih krogih v 1. DOL za moške so brez poraza le še tri ekipe, zanimivo, vse tri so do zdaj izgubile po niz. Po sobotnem tretjem krogu bo zagotovo ena manj, kajti v dvorani Tivoli se bosta ob 18. uri pomerili najboljši slovenski ekipi zadnjih let, ACH Volley in Calcit Volley. Obe ekipi sta se med tednom zanesljivo uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije, njun sobotni obračun pa bo veljal tudi za srednjeevropsko ligo Mevza.

  V zadnjih sezonah je bilo običajno, da so odbojkarji Calcit Volleyja prestopali v ACH Volley in tudi pred začetkom letošnje je Jure Okroglič kamniški dres zamenjal za ljubljanskega. Vendar sta pred začetkom letošnje sezone vrste slovenskih podprvakov okrepila dva nekdanja igralca branilcev naslova, Dmitrij Babkov, ki je za ACH Volley igral še v minuli sezoni, ter Matija Jereb, ki je za Ljubljančane igral dve leti. Pred tem je v sezoni 2011/12 eno sezono tudi že igral za Calcit Volley.

  »Danes je klub na dosti višji ravni, kot je bil pred sedmimi leti, ko sem bil prvič v Kamniku. Predvsem tu mislim na organizacijo kluba, ki veliko pozornosti daje marketingu, česar takrat še ni bilo. Mislim, da Calcit Volley maksimalno izkorišča svoje potenciale, ki jih ima na voljo. Na žalost je nekoliko omejen zaradi dvorane, predvsem fitnesa in samega trenažnega procesa, toda čeprav pogoji morda niso optimalni, kot so recimo v ACH Volleyju ali pa v Kanalu, klub optimalno izkorišča vse tisto, kar mu je na voljo. Potem ko v tujini nisem dobil prave ponudbe, je prišla ponudba iz Kamnika in nisem kaj dosti razmišljal,« je ob vrnitvi v Calcit Volley dejal odlični organizator igre Matija Jereb.

  Vodstvo kamniškega prvoligaša je odkrito napovedalo boj za eno od domačih lovorik, da bosta obe ostali v Ljubljani, napovedujejo tudi v ACH Volleyju. »Dejstvo je, da je v soboto pred nami prvi derbi z Ljubljančani. To še zdaleč ne bo odločilna tekma, bo pa zelo pomembna, saj bo štela dvojno, za srednjeevropsko ligo in za državno prvenstvo. Kar pa se tiče naših ciljev v letošnji sezoni, dajmo času čas, seveda pa bomo morali na igrišču dokazati, da smo se sposobni boriti za enega od domačih naslovov. Mislim pa, da imamo ekipo, ki je tega sposobna,« je prepričan nekdanji slovenski reprezentant, ki, kot smo že omenili, dobro pozna ljubljansko ekipo.

  »ACH Volley ima že desetletje velik ugled ne samo v slovenski odbojki, pač pa tudi v evropski. Že podatek, da že tako dolgo kroji vrh slovenske odbojke, zelo dobro pa igra tudi v Evropi, pove veliko o njegovi veličini. Toda to ne pomeni, da preostali slovenski klubi, vključno z našim, ne bomo naredili vse, da prekinemo njegovo vladavino. Srčno upam, da nam bo s Calcit Volleyjem to tudi uspelo.«

  Jereb se dobro zaveda, da Ljubljančani in Kamničani v tem boju ne bodo osamljeni, kajti v letošnji sezoni je spet močan tudi Salonit Anhovo, pa Maribor, tudi Panvite Pomgrad ne gre odpisati. »Da, res je. Mislim, da bi zelo krivično, če bi v boju za prvaka omenjali samo nas in ACH Volley. Predvsem Salonit bo zelo nevaren, potem pa sta tu dejansko še Maribor in Panvita, proti katerima bo treba igrati maksimalno zbrano, da ne bi po nepotrebnem izgubljali točk, pa da ne omenim še preostalih ekip v slovenski ligi,« je še dejal Jereb.

  Sobotni prvi letošnji derbi med ACH Volleyjem in Calcit Volleyjem bo imel tudi dobrodelno noto. Za Anino zvezdico se bo pred vhodom v dvorano zbirala hrana z daljšim rokom trajanja, higienski pripomočki in igrače za družine v stiski. Odbojkarji in Ana, pobudnica dobrodelne organizacije, verjamejo, da lahko šport še bolj poveže ljudi, zato vse navijače pozivajo, da ob navijanju za slovensko odbojko zraven prinesejo vsaj malenkost za tiste, ki to resnično potrebujejo.

  Pari tretjega kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 27. oktober: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 18:00), Krka – Maribor (ŠD Marof, 19:00), Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 17:30), Hoče – Črnuče (VŠD Hoče, 19:00), Šoštanj Topolšica – Salonit Anhovo (ŠD Šoštanj, 19:00).

  Komentarji