Princeske k vodilnim Krimovkam

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je bila v minulem krogu pred svojo drugo zmago v 1B. DOL, toda po vodstvu z 2:0 je popustila, kar so Ptujčanke izkoristile in prišle do dveh točk, Kamničanke so se morale zadovoljiti z eno. V tretjem krogu bodo varovanke Aljoše Jemca gostovale v Ljubljani, v dvorani OŠ Valentina Vodnika bodo ob 18.30 nastopile proti Krimu.

    Ljubljančanke, ki jih vodi Jože Časar, trener, ki je s slovensko mladinsko reprezentanco leta 2014 osvojil srebrno kolajno, so tudi edina ekipa v 1B. DOL, ki ima vseh šest točk. Za njimi so Ptujčanke in Kranjčanke, ki imajo po točko manj, Kamničanke na četrtem mestu so pri štirih točkah.

    »Dva niza smo proti Ptuju odigrali zelo dobro. V tretjem nizu sem sicer pričakoval manjši padec, žal pa je bila potem naša reakcija slaba. Nismo bili več sproščeni in nismo se držali tistega, kar smo bili dogovorjeni. Na servisu smo naredili veliko preveč napak, vendar takšnih, ki jih ne bi smeli narediti. Upam, da smo se iz tega poraza česa naučili. Krim poznamo, z njimi smo igrali v pripravljalnem obdobju, veliko pa bo odvisno od nas samih. Ob borbeni igri bomo morali prikazati konstantno igro, predvsem pa se ves čas držati dogovora. V tem primeru se lahko nadejamo uspeha,« je pred dvobojem s Krimom dejal Aljoša Jemec, ki je bil v mladinski reprezentanci pomočnik Jožeta Časarja.

    Krimovke so v letošnji sezoni močnejše za sestri Diano in Michelle Oletič, ki sta do zdaj igrali za Puconce, na prvih dveh tekmah pa sta bili njihovi najbolj učinkoviti igralki Ajda Ščuka, sicer sestra slovenske reprezentantke Lane Ščuke, tudi nekdanje igralke Calcit Volleyja, in Nika Bavdaž.