“Ne smemo se zadovoljiti z doseženim”

    Kamniški odbojkarji, ki so srednjeevropsko ligo začeli z zmagama proti ACH Volleyju in Mariboru, bodo v tretjem krogu gostovali pri ekipi Mladost Ribola Kaštela. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 27. oktobra, ob 18. uri, domačini pa so do zdaj v tem tekmovanju slavili v hrvaškem obračunu proti zagrebški Mladosti in izgubili proti ACH Volleyju.

    Z dvema zmagama proti ekipama, ki sta jima lani povzročili največ težav, predvsem to seveda velja za ACH Volley, so varovanci Marka Brumna najavili resno kandidaturo za najvišja mesta v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi.  »Res je, sezono smo odprli z dvema zmagama, vendar je še veliko prekmalu govoriti in ocenjevati o razpletu sezone. Menim, da ACH Volley ostaja favorit, mi pa se moramo osredotočati predvsem na svojo igro, kaj bo to prineslo, pa bomo videli na koncu. Sicer pa smo v dveh odigranih tekmah prikazali dobro igro, ki jo želimo še nadgraditi. Ne smemo se zadovoljiti z doseženim, vedno ostaja prostor za napredek,« je z obema nogama čvrsto na tleh Andrej Štembergar Zupan, ki je na obeh tekmah igral na mestu korektorja, ker sta bila tako Boyan Yordanov kot Maxson Pereira poškodovana. Na obeh tekmah je Štembi samo potrdil svojo kakovost.

    Ker se bo kamniška ekipa, tako kot ljubljanska, državnemu prvenstvu pridružila šele v t. i. modri skupini, bo imela vsaj na začetku sezone manjše število tekem. »Težko je najti pravo razmerje med količino treningov in tekem ter govoriti, kaj je bolje. Če je preveč tekem, potem ekipi primanjkuje treningov, v nasprotnem primeru pa je težko ohranjati tekmovalni ritem. Osebno sem vseeno pristaš večjega števila tekem. Treniramo zato, da igramo tekme in tekmujemo. Zaradi velikega števila treningov pa lahko hitro pride do izgorevanja, zato je lahko to dvorezni meč,« opozarja Štembergar Zupan, ki se že veseli nedeljskega obračuna v Kašteli.

    »Ekipo Kaštele sicer v živo ne poznamo najbolje, ker se z njo ne srečujemo pogosto. Imamo pa dovolj video materiala, da se lahko na njih taktično pripravimo. Verjamem, da bodo v domači dvorani nevarni, prav tako nas čaka dolga pot. Želim si, da bi odigrali tekmo zavzeto in zbrano, predvsem pa, da se osredotočimo na svojo igro in prikažemo največ, kar smo trenutno sposobni.«

    Mladost Ribola Kaštela vodi Ivan Rančič, v svojih vrstah imajo Američana Daltona Solbirga, ki igra na mestu blokerja, tujec je tudi srbski podajalec Mario Medan, v napadu pa sta najbolj nevarna korektor Ivan Matoković in sprejemalec Ivan Zeljković