Calcitovke v BIH čaka trd oreh

    Odbojkarice Calcit Volleyja so po treh odigranih krogih državnega prvenstva in dveh v srednjeevropski ligi še neporažene, brez poraza pa je v srednjeevropski ligi tudi še Bimal-Jedinstvo iz Brčkega. Tekmo z novinkami v srednjeevropski ligi bodo varovanke Gregorja Rozmana odigrale v soboto, 26. oktobra, ob 19. uri v dvorani JU gimnazije v Brčkem.

    Tudi brez obolele Oliver Brulec Kostić in lažje poškodovane Lucy Charuk so Kamničanke na gostovanju v Grosuplju po izenačenem uvodnem nizu brez večjih težav prišle do novih treh točk. Svojo priložnost ob odsotnosti najbolj izkušenih igralk Calcit Volleyja sta zelo dobro izkoristili najmlajši članici kamniške ekipe, Eva Zatković in Manja Jerala. Obe sta bili razpoloženi v napadu, Jerala pa se je izkazala tudi v bloku.

    »Olivera je zbolela in upam, da bo do sobote nared, prav tako Lucy, ki je imela manjše težave s poškodbo. Čeprav nimam navade, moram pohvaliti naši najmlajši igralki, Evo in Manjo in naj jima bo tekma v Grosuplju dobra spodbuda za nadaljevanje sezone,« je svoji varovanki pohvalil tudi Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki so na vseh treh letošnjih tekmah prišle do zmage. Vsekakor je to začetek, ki so si ga v Calcit Volleyju lahko le želeli. »Da, zagotovo, začetek je dober, premagali smo tako Novo KBM Branik kot GEN-I Volley ter v sredo še ATK Grosuplje, vendar ni nobenega razloga za kakšno slavje. Še naprej moramo dobro trenirati, kajti dobro vemo, kdaj bomo morali biti najboljši,« žogo umirja Rozman.

    Nova preizkušnja za kamniško četo bo v soboto v Brčkem, ki je tako kot Kamničanke v srednjeevropski ligi še neporaženo, res pa je, da je odigralo le republiški derbi z Banjaluko in prepričljivo slavilo. »Bimal-Jedinstvo Brčko je verjetno ena boljših ekip v letošnji srednjeevropski ligi, tako da nas čaka zelo težko gostovanje. Pred kratkim je Brčko podpisalo pogodbo o sodelovanju s turškim klubom Eczacibasi, kar veliko pove o njegovih ambicijah. Ekipa ni slaba, v svojih vrstah imajo dve zelo izkušeni igralki, Aleksandro Vajdovo in Amiro Husić, proti Banjaluki pa se je v napadu izkazala Andjelka Radisković. Čaka nas trd oreh, ampak na koncu bo vse odvisno od nas samih. Me pa veseli, da bo šlo za težko tekmo, kajti le tako lahko napredujemo,« se dvoboja v Bosni in Hercegovini veseli Rozman.